Vijesti 07.12.2016.

Posthumno odlikovano devet boraca VRS sa područja Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske danas su u Gradskoj upravi uručena odlikovanja.

Medaljom zasluga za narod, predjednik Republike Srpske Milorad Dodik, posthumno je odlikovao devet boraca sa područja Banjaluke. Njihovim porodicama, odlikovanja je, u prisustvu gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića, uručio predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić.

– Povodom Vidovdana – krsne slave Vojske RS, predsjednik Republike je odlikovao ukupno 250 boraca VRS i policije iz cijele RS. Opredijeljeni smo da u narednom periodu posthumnio odlikujemo sve naše poginule saborce iz posljednjeg rata i za to imamo podršku predsjednika RS – rekao je Savčić.

odlikovanja2

Drago Bogovac, otac poginulog borca VRS, rekao je da mu ovo odlikovanje predstavlja mnogo veću satisfakciju nego neko materijalno davanje, te naglasio da je njegov sin Dalibor sa 19,5 godina položio svoj život za Republiku Srpksu. Bogovac se zahvalio predsjedniku RS i Boračkoj organizaciji na dodijeljenom odlikovanju i pozvao nadležne da i dalje pomažu porodicama poginulih boraca VRS.

odlikovanja1

Ovom događaju prisustvovali su i načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović i predsjednik Gradske boračke organizacije Goran Rogić.

Oznake: Milorad Dodik