Region 23.09.2020.

POSTIGNUT DOGOVOR: Formirana nova vlast u Crnoj Gori (FOTO)

ČITANJE: 1 minuta

Čelnici sve tri opozicione liste u Crnoj Gori potvrdili su da je postignut dogovor o formiranju nove Vlade. Zdravko Krivokapić je novi premijer, a Aleksa Bečić predsjednik parlamenta.

“Nas ne interesuju fotelje, interesuje nas samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda”, kazao je Milan Knežević iz Demokratskog fronta.

Predsedavajući Miodrag Lekić je pozvao da se dostavi pisani predlog deset poslanika, kako bi se izjasnili o predlogu DF-a, prenosi Sputnjik.

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović rekao je da je predlog DF-a apsolutno prihvatljiv za tu koaliciju i poručio da ostaje “čovek od riječi”.

“Ako se zadovolje poslovničke forme, možemo da pristupimo izboru predsednika skupštine iz redova Demokrata, Alekse Bečića, a da nakon toga formalizujemo i kandidaturu za novog mandatara”, kazao je Abazović.

Bečić je kazao da poslanici ZBCG i “Crno na bijelo” imaju apsolutnu podršku i spremnost koalicije “Mir je naša nacija” ukoliko smatraju da treba formalizovati izbor za predsednika Skupštine na način kako su predložili i da su spremni staviti potpise na predlog da Krivokapić bude mandatar.

“Vidite da se sve može uraditi. Mislim da je i ovog puta narod rekao šta misli. Nije bitan lični partijski ili bilo čiji interes, bitan je interes ovog naroda. Ako tako budemo gledali Crna Gora mora biti drugačija, mora svi da damo doprinos i vlast i opozicija”, poručio je Krivokapić novinarima u Skupštini CG.

(A.M/banjaluka.net)

Oznake: Crna Gora