Vijesti 08.12.2020.

Postradali monah Stefan bio širokogruda duša prepuna ljubavi

ČITANJE: 2 minute

Postradali monah manastira Glogovac Stefan bio je tih, povučen i smiren sabrat u kojem se krila širokogruda duša prepuna ljubavi prema svakom čovjeku, saopšteno je iz Eparhije bihaćko-petrovačke povodom ubistva ovog monaha.

Eparhija bihaćko-petrovačka saopštila je da je juče, na spomen Svete velikomučenice Ekaterine, u manastiru Glogovac postradao dugogodišnji monah Stefan, kojem je svjetovno ime Miodrag Ačić.

“Miodrag se zamonašio 2007. godine u manastiru Ilinja, na Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana”, navedeno je u saopštenju.

U Eparhiji bihaćko-petrovačkoj monah Stefan je od 2012. godine kada biva pridružen bratstvu Manastira Glogovac.

“Iza tihog, povučenog, smirenog monaha, odjevenog u ovetšalu rasu, krila se širokogruda duša prepuna ljubavi prema svakom čovjeku. Juče je zasijao još jedan mučenik, monah Stefan, postradavši u zdanjima svetogeorgijevske obitelji Glogovčke”, navedeno je u saopštenju.

O opijelu i sahrani monaha Stefana javnost će biti naknadno obaviještena.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije uputio je iskreno saučešće sestri počivšeg monaha Stefana Miri i svim njegovim srodnicima.

“Vječan ti spomen dragi u Hristu oče Stefane, Hristos vaskrse!”, naveli su iz eparhije.

Monah Stefan, čije je svjetovno ime Miodrag Ačić, rođen je 1. avgusta 1958. godine u Inđiji, gdje je završio osnovnu, kao i srednju školu za kuvara. Po završetku školovanja zaposlio se u hotelu “Vojvodina” u Novom Sadu, a posao kuvara obavljao je i po primorju, na brodovima, čak i u Iraku.

Nepoznati počinilac sinoć je nožem usmrtio oca Stefana, dugogodišnjeg monaha Manastira Glogovac.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad saopšteno je da im je juče u 18.55 časova prijavljeno da je u manastiru Glogovac u mjestu Babići, opština Šipovo, nepoznato lice nanijelo povrede opasne po život monahu čiji su inicijali S.A.

(Srna)