Vijesti 31.08.2018.

POSTUPAO SUPROTNO PROPISIMA Izvještaj protiv direktora banjalučke firme zbog pogibije dva radnika

ČITANJE: 1 minuta

Policija je Tužilaštvu prijavila Darka Milojevića (30), direktora banjalučke firme “Led project” zbog sumnje da je na izgradnji stambeno-poslovnog objekta u banjalučkom naselju Novi Borik postupio suprotno propisima i time izazvao opasnost, a zbog čega su poginula dva radnika.

Saznaju to “Nezavisne” nezvanično, nakon što je iz policije saopšteno da su juče podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv jednog lica, osumnjičenog za stvaranje opasnosti nepropisnim izvođenjem građevinksih radova.

“Lice se sumnjiči da je 3. avgusta kao odgovorno lice preduzeća iz Banjaluke,  prilikom izvođenja građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, postupio suprotno propisima i time izazvao opasnost, usljed čega su dva lica smrtno stradala”, rekli su iz banjalučke policije.

Podsjetimo, na gradilištu u banjalučkom naselju Novi Borik su poginuli radnici Željko Kostić (52) i Dobrivoj Topić (57) iz Čelinca, a inspektori su utvrdili da to gradilište nije obezbijeđeno za bezbjedan rad.

(Nezavisne)