POSVETA OMILJENOJ MANIFESTACIJI: Poklonici “Demofesta” se okupljaju večeras na Kastelu

Fejsbuk grupa nepoznatih autora nazvana “Summer Season” napravila je događaj pod imenom “Nema fest” kako bi proslavila “Demofest”, najdraži festival svih Banjalučana koji se nakon 11 godina prvi put ove godine neće održati.

Do sada se “Demofest” održavao od 19. do 22. jula i svim fanovima demo bendova donosio mnogo dobre zabave i nezaboravnih uspomena.

U tekstu koji se navodi u Fejsbuk događaju stoji:

Dragi prijatelji, obožavaoci Demofesta, pozivamo vas na tradicionalno druženje na livadi ispred Kastela 19. jula 2019. od 20 časova.

Pokažimo da nema ljeta bez Demofesta i da jedva čekamo da se ponovo održi najbolji festival demo bendova u regionu i da sačuvamo od zaborava svih 11 godina koje su prošle.

Ponesite sa sobom, kao i do sada:

– dobor raspoloženje
– sreću
– radost
– otvoren um
– zagrljaje
– dekice
– lopte
– akustične instrumente
– poruke ljubavi i mira
– omiljeno piće (i biće)

Molimo vas da prije svega zapamtite da ovo NIJE protest niti bilo kakav bunt. Ovo je želja i mogućnost da svi zajedno pokažemo šta nama znači Demofest.

Tamo gdje smo prvi put pali preko betonskih stubića, gdje su nas najbolji prijatelji držali na ramenima, a poslije toga nosili kući. Odakle smo u 6 časova ujutru išli na vruć burek, neki na posao a neki i tuđoj kući.

Gdje nam nije bio potreban razlog da grlimo nepoznate ljude, da plešemo sa njima, da im pomognemo i postanemo njihovi novi prijatelji. Da udomimo svakoga kome je trebao krevet, tuš i topao obrok.

Mjesto gdje smo svi sa istom idejom dolazili svake godine jer je to još jedan praznik kad smo svi opušteni, ne mislimo na svakodnevne probleme, uzimamo slobodan dan od svega i idemo da vidimo sve ljude koje godinama nismo sreli.

Vaš odziv na ovaj događaj bi bio jedno VELIKO HVALA Demofestu za sve ove godine što je on bio tu za nas, stoji u tekstu.

(Srpskainfo)

ODNOS SNAGA: Uz Nešića većina regionalnih odbora DNS-a, Pavić u defanzivi

Regionalni odbor DNS-a Posavina i predsjednik tog odbora Siniša Nikić daju punu podršku Nenadu Nešiću i njegovom prijedlogu da ministar u Savjetu ministara bude Mlađen Božović i spremni su da prate Nenada Nešića i njegove dalje poteze, saznaje opcija.net. Isto mišljenje dijeli i Regionalni odbor Doboj, na čijem čelu je Slavko Gligorić, a njihova procjena

NIŠTA OD BESPLATNIH VRTIĆA Banjaluka neće slijediti primjer iz Novog Sada

Novi Sad od iduće godine potpuno će finansirati boravak djece u obdaništima. Iako se Banjaluka u mnogim stvarima ugleda na ovaj prijateljski grad, istu ideju ipak ne namjeravaju sprovesti. Roditelji širom regiona pozdravili su najavu iz Novog Sada da će za 16.500 njihovih mališana boravak u vrtićima biti besplatan, i to, kako je rečeno, kao

POTVRDA: Pronađeno beživotno tijelo pripada nestalom Banjalučaninu

Beživotno tijelo koje je večeras pronađeno u jednoj kući je Banjalučanin Igor Aksentijević, saznaje Srpskainfo. Njegovo sklupčano tijelo je pronašla majka preminulog, nakon nekoliko dana traganja po gradu. “Bitno mi je samo da sam ga pronašla”– kratko je izjavila za Srpskainfo majka pokojnog Aksentijevića. Aksentijević je, kako saznajemo, ranije hapšen zbog droge. U nastavku istrage

DODIK: Najniža plata 520 KM, nema dodatnog smanjivanja zbog bolovanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je danas u Banjaluci da će najniža plata u RS u narednoj godine biti 520 KM. Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao i da se neće dodatno smanjivati plate za vrijeme bolovanja u Republici Srpskoj. “Potkrala se greška u dokumentu programa ekonomskih reformi i to je izbrisano. Ljudi