Vijesti 04.08.2020.

POTENCIJALNO OPASNE VREMENSKE PRILIKE: Mogući grmljavina, pljuskovi i grad

ČITANJE: 1 minuta

Republički hidrometeorološki zavod RS je danas, 4. avgusta, izdao narandžasto upozorenje za područje Banje Luke, jer se očekuju jači grmljavinski procesi, pojava grada te veća količina padavina.

-U toku dana očekuje se česta pojava kiše, pljuskova i lokalnih grmljavina. Prema podnevu i popodne biće sve više oblaka, uz kišu i pljuskove. Prvo će se zona jače nestabilnosti  formirati  iznad zapadnih i jugozapadnih predjela te na jugu, gdje može biti i lokalnih nepogoda, praćenih gradom, jakim olujnim vjetrom i obilnijim padavinama od 30 do 40 litara po metru kvadratnom, lokalno i više. Prema večeri, oblaci nestabilnosti se od centralnog pojasa premještaju na sjever gdje će dati jake grmljavinske procese, lokalno obilne padavine i olujni vjetar – saopšteno je iz RHMZ RS.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, upozoravaju građane na potencijalno opasne vremenske prilike.

-Na teritoriji grada Banje Luke jutros je palo 13 litara kiše po kvadratnom metru, te se do kraja dana mogu očekivati iste ili veće količine padavina. Upozoravamo građane na oprez i preduzimanje mjera sa cilje samozaštite – kazali su u civilnoj zaštiti.

(E.M/banjaluka.net)

Oznake: Vrijeme