Politika 28.10.2021.

Potpisan koalicioni sporazum opozicije u Prijedoru, Nešić se jedini pojavio od lidera

ČITANJE: 2 minute

U Prijedoru je potpisan koalicioni sporazum opozicije za prijevremene izbore za gradonačelnika ovog grada.

Od lidera opozicije potpisivanju je prisustvovao samo predsjednik DNS-a Nenad Nešić, dok su lideri SDS-a i PDP-a poslali predstavnike, ali se nisu pojavili, piše ATV.

Nešić je rekao da neće napraviti nijedan korak da našteti pobjedi opozicije u Prijedoru.

„Jedni bez drugih ne možemo“, poručio je Nešić.

On je rekao da se danas pokazalo da u opoziciji nema trzavica.

„Ovo je jasna poruka da ćemo se dogovoriti oko zajedničkog kandidiata za predsjednika Republike Srpske i člana Predjedništva BiH. Ne dogovaramo mi to radi DNS-a, SDS-a ili PDP-a, mi to radimo isključivo radi Republike Srpske i našeg naroda. Vidjeli ste danas da između nas ne postoje trzavice, već samo volja za bolju budućnost grada Prijedora. Naši mjesni odbori već uveliko sarađuju i pripremaju se za izbore, sa samo jednim ciljom, pobjeda u Prijedoru“, kaže Nešić.

Goran Predojević, predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijedor, rekao je da ono što obećava „veličanstvenu pobjedu opozicije u Prijedoru je jedinstvo koje su napravili i odlučili se oko najbitnih pitanja koji su od interesa za grad i građane Prijedora“.

„Od danas pa do 12 decembra zajedno idemo na teren da pokažemo našim građanima da smo ljudi koji žele da prestane sa podjelama u našem gradu i da napravimo grad Prijedor po mjeri naših građana”, rekao je Predojević.

Miodrag Deretić, predsjednik Gradskog odbora PDP-a, pozvao je građane da naprave promjene u Prijedoru.

„Sporazum smo potpisali sa namjerom da definitivno u Prijedoru dođemo do promjena koje će ovom gradu donijeti boljitak na svim poljima. Koristim ovu priliku da pozovem sve članove PDP-a, SDS-a, sve građane, bez obzira da li su politički opredijeljeni, da nam se priključe kako bi pobijedili postojeću vlast“, rekao je Deretić.

Zoran Latinović iz SDS-a rekao je da je velika odgovornost od potpisnika ovog sporazuma pred građanima Prijedora.

„Buduću pobjedu zajedničkog kandidata vidimo kao uvod za promjene u 2022. godini“, rekao je Latinović.

Milanko Mihajilica rekao je da je danas veliki dan za Prijedor. On kaže da građani treba da izađu na izbore 12. decembra i da svojom voljom odluče ko će ih predstavljati naredne tri godine.

„Ja sam uvjeren da ove tri stranke sa usaglašenim politikama i programima i zajedničkim kandidatom mogu da preuzmu odgovornost za vođenje grada Prijedora“, rekao je Mihajilica.

(E.M)