Potpisan memorandum o saradnji Ministarstva privrede i Kluba poslovnih žena RS

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević i izvršni direktor Kluba poslovnih žena Srpske Ruža Lukić potpisali su danas u Banjaluci memorandum o poslovnoj saradnji u kreiranju, pripremi i realizaciji različitih projekata.

Јedan od ciljeva memoranduma je u uspostavljanje aktivnosti i programa u svrhu razvoja i podizanja kvaliteta preduzetništva žena, te razvoja preduzetničkih potencijala žena preduzetnica.

Petričević je rekao da se potpisivanjem memoranduma nastavlja saradnja i kanališu zajedničke aktivnosti u smislu podizanja svijesti i poslovanja žena kao preduzetnica, što je u skladu sa Strategijom razvoja ženskog preduzetništva u Srpskoj 2019-2023. godina koju je usvojila Narodna skupština Srpske.

– I narednih godina ćemo zajedničkim aktivnostima nastojati da unaprijedimo koncept rada i poslovanja, kako samog Kluba, tako i preduzetništva žena u Srpskoj – rekao je Petričević i dodao da je resorno ministarstvo podržalo osnivanje Kluba poslovnih žena Srpske.

Lukićeva je rekla da je ovaj klub danas potvrdio dugoročno partnerstvo sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Srpske s ciljem zajedničkog doprinosa razvoju ženskog preduzetništva i jačanju pozicije žena u biznisu.

– Potpisivanjem ovog dokumenta šaljemo poruku da su partnetrstvo i zajednički rad veoma važni. U narednom periodu očekujemo da putem zajedničkih projekata na institutucionalan način doprinosimo širim vrijednostima, ali želimo i poručiti da su žene resurs Republike Srpske – naglasila je Lukićeva.

Suosnivač Kluba poslovnih žena Republike Srpske Vanja Petrović rekla je da je trećina žena u Srpskoj u okviru vlasništva i suvlasništva u biznis konceptu u privrednim granama, dodajući da je cilj resornog ministarstva i Kluba da se taj broj poveća putem raznih kanala podrške.

– Smatramo da su žene veliki potencijal i da samo ulaganje u njih može dovesti do pokretanje novih privrednih subjekata i partnerstava u biznisu – navela je Petrovićeva.

(Srna)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo