Vijesti 01.12.2015.

Potpisan sporazum o saradnji “Elektrokrajine” i grada Banjaluka

ČITANJE: 1 minuta
sporazum
Gradonačelnik Banjaluke, Slobodan Gavranović i direktor „Elektrokrajine“ Banja Luka, Seka Kuzmanović potpisali su danas sporazum o uspostavljanju međusobne saradnje radi stvaranja povoljnijeg privrednog ambijenta  u okviru Poslovne zone „Ramići-Banjaluka“.

Naime, kupovinom imovine preduzeća „Unis-Valjaonica HVT“ i njenim pretvaranjem u Poslovnu zonu grad je postao i vlasnik dalekovoda i trafostanica unutar te zone, te je bilo potrebno regulasati obaveze između grada i „Elektrokrajine“ i budućih investitora u okviru Poslovne zone. Odnosno, istovremeno se ulazi u direktno regulisanje međusobnih odnosa između „Elektrokrajine“ i investitora u vezi sa priključkom na distributivnu mrežu i snabdijevanjem električnom energijom.

-S obzirom na to da je riječ o trafostanicama i dalekovodu koji su stari više od 35 godina i nema mogućnosti nabavke rezervnih dijelova, ovim Sporzumom stvoriće se pretpostavke da se oni saniraju, kako bi se omogućilo priključenje novih investitora u Poslovnoj zoni – kazao je gradonačelnik Gavranović.

(Banjaluka.rs.ba)