Politika 16.02.2021.

POTPISAN SPORAZUM: SDS, PDP i DNS uz zajedničkog kandidata u Doboju

ČITANJE: 2 minute

Gradski odbori SDS, PDP i DNS u Doboju danas su potpisali koalicioni sporazum o podršci Cvijanu Filipoviću, kandidatu SDS-a za gradonačelnika Doboja.

Predsjednik SDS Mirko Šarović je ovom prilikom izjavio da će građani Doboja nakon dugo vremena imati priliku da učestvuju u fer i poštenim izborima, saopšteno je iz ove stranke.

„Stvoreni su uslovi da se u Doboju ispoštuje stvarana volja građana i da pobijedi pošten kandidat koji drži do određenih vrijednosti. Mislim da je to naš kandidat Cvijan Filipović i da su ozbiljne šanse da nakon toliko godina dođe do promjene u ovom gradu“, istakao je Šarović.

On je rekao da aktuelna vlast u Doboju nije ništa pokazala u prethodnom periodu.

Svi treba da se zapitaju, dodaje Šarović, zašto u Doboju nema investicija i zašto hiljadu njegovih građana mora da ide u susjedne opštine u Federaciji u potrazi za zaposlenjem.

„Stranke koje su danas potpisale ovaj sporazum i njihovi predstavnici su sposobni da pokažu kako izgledaju promjene na bolje u Doboju“, naveo je Šarović.

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da PDP iskreno i sa svim svojim kapacitetima podržava Cvijana Filipovića, jedinog opozicionog kandidata, za gradonačelnika Doboja.

„Ponovljeni izbori u Doboju predstavljaju svojevrstan referendum na kojem će građani birati između bahatosti dosadašnje vlasti i drugačijeg, poštenijeg i pravičnijeg pristupa koji nudi PDP i druge opozicione stranke. I gospodin Filipović, osim svog iskustva, građanima Doboja može ponuditi upravo to: poštenje i domaćinski odnos prema gradu i svakome ko ovdje živi“, rekao je Borenović.

Borenović kaže da očekuje da nadležne institucije koje sprovode izbore obezbijede da ponovljeni izbori budu zakoniti i fer, te da je tom slučaju uvjeren u dobar rezultat PDP-a i drugih stranaka koje su trenutno u opoziciji.

Potpredsjednik DNS- a Radislav Jovičić je poručio da je vrijeme da građani Doboja kažu ne jednoumlju aktuelne vlasti u ovom gradu.

„Pozivam građane Doboja da se oslobode straha i da skinu okove u kojima godinama žive “, kazao je Jovičić.

On je poručio da DNS radi na terenu da se ostvari pobjeda, ne samo u Doboju.

„Želimo i da pokažemo da su neminovne i nužne promjene ovakvog sistema i u cijeloj Republici Srpskoj“, istakao je Jovičić i i pozivao sve članove i simpatizere DNS da daju glas zajedničkom kandidatu opozicije u Doboju.

On je pozvao sve političke subjekte u ovom gradu na fer i pošteno ponašanje na izborima koji će se održati u nedelju.

„Poručujemo i drugim političkim subjektima da smognu hrabrosti i omoguće slobodne izbore i da omoguće građanima da iskažu svoju demokratsku volju i da ne pokušavaju ponovo vršiti pritiske kako bi mijenjali volju građana“, kazao je Jovičić.

(SB)