Politika 22.07.2020.

POTPISAN SPORAZUM: Stanivuković zajednički kandidat PDP-a i SDS-a za gradonačelnika Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Draško Stanivuković PDP biće na predstojećim lokalnim izborima zajednički kandidat PDP i SDS za gradonačelnika Banjaluke.

Stanivuković, koji je danas sa predsjednikom Gradskog odbora SDS Slavkom Grbićem potpisao sporazum o zajedničkom kandidatu, rekao je da će suština politike koju je će da vodi u ovom gradu biti čovjek i njegova porodica.

– Za nas je simbol Banjaluke porodica, te će akcenat biti na novim zapošljavanjima i na vrijednostima kao što su sloboda na život i rad – rekao je Stanivuković.

On je dodao da je zahvalan za podršku i povjerenje koje mu je ukazano potpisanim sporazumom, te da ga to obavezuje da služi svakom čovjeku koji voli Republiku Srpsku.

Grbić je rekao da SDS ozbiljno pravi planove kako da unaprijedi Banjaluku, kroz investicije, koje su suština razvoja, navodeći da SDS, sa svojim kandidatom za predsjednika Skupštine grada, i te kako ozbiljno ulazi u taj posao.

Predsjednik PDP Branislav Borenović rekao je da potpisani sporazum pokazuje odlučnost, hrabrost i sabornost da se ide u pobjedu, kako u Banjaluci, tako i u drugim dijelovima Srpske.

On je izrazio uvjerenje da će Stanivuković napraviti tako važan iskorak, koji je i “najveći preduslov za borbu koja slijedi 2022. godine na opštim izborima”.

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je da je ova partija na pobjedničkoj strani, te da želi da podrži Stanivukovića za kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

– Imamo pravog kandidata koji zna šta je potrebno ovom gradu, a to je ne samo sloboda, nego i vizija kako da imamo evropsku Banjaluku, koju Republika Srpska i zaslužuje – dodao je Šarović.

Podršku Stanivukoviću uputili su i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, Davor Šešić i Jelena Trivić.

(Srna)