Vijesti 18.02.2019.

POTPISAN UGOVOR Radničkom univerzitetu donirano 11 računara

ČITANJE: 1 minuta

U Banjaluci je danas potpisan ugovor o donaciji računarske opreme Radničkom univerzitetu, kako bi ova obrazovna ustanova postala moderni centar za još kvalitetnije osposobljavanje radnika, naročito u IT sektoru.

Ugovor su potpisali predsjednik banjalučke Skupštine grada Zoran Talić, direktor Radničkog univerziteta Bosiljka Radić i direktor banjalučke kompanije “Istkod” Miroslav Matić.

Talić je novinarima nakon potpisivanja rekao da je ovo nastavak saradnje i dobar primjer kako privrednici i Radnički univerzitet mogu sarađivati s ciljem osposobljavanja lica za poslove i vještine za nova tržišta rada, naročito u IT sektoru.

“To je i jedan od koraka u procesu transformacije Radničkog univerziteta, koji je otpočeo. Već je obavljen veći broj razgovora sa privrednicima i akademskom zajednicom. Tema transformacije ove ustanove biće, najvjerovatnije, jedna od tačaka naredne sjednice Skupštine grada”, naveo je Talić.

Matić je naveo da je riječ o donaciji od 11 računara – 10 za polaznike i jedan za predavača, uz popratnu mrežnu infrastrukuru, kao i da se, prema ugovoru, oprema može koristiti samo u obrazovne svrhe.

On je dodao da je predviđeno i da narednih godinu dana kompanija “Istkod” održava tu opremu.

Radićeva je navela da će ova donacija doprinijeti boljem radu Radničkog univerziteta u edukaciji radne snage u skladu sa potrebama privrede.

(Srna)

Oznake: Zoran Talić