Vijesti 12.03.2019.

POTPISAN UGOVOR Tri nova velika kružna toka u Lazarevu i Dervišima

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i direktor JP „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić, potpisali su danas sporazum o izgradnji tri nove, velike kružne raskrnice na području Lazareva i Derviša, u okviru strateških planova za povezivanje Istočnog i Zapadnog tranzita.

Prema sporazumu, kružne raskrsnice, u ukupnoj vrijednosti od oko tri miliona KM, planirane su na lokaciji kod „Lesnine“, na ukrštanju Ulice knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića te kod tržnog centra „Hiperkort“.

– Sa „Putevima RS“ trenutno radimo na završetku kružnog toka kod tržnog centra „Delta planet“ i očekujemo da će taj kružni tok biti u funkciji od 18. ili 19. marta. Danas smo se takođe dogovorili da 22. marta uvedemo u posao izvođača radova za kružni tok na Laušu, a 1. aprila nastavljamo sa gradnjom Istočnog tranzita na pravcu prema Zelenom mostu – rekao je gradonačelnik Radojičić i dodao da će izgradnjom tri nove kružne raskrsnice biti u potpunosti završena poveznica Istočnog i Zapadnog tranzita.

Direktor JP „Putevi RS“ Nenad Nešić, kazao je da su ugovorima precizno definisane obaveze obje strane, a da radove u potpunosti finansira JP „Putevi RS“ iz vlastitih sredstava, dok je Grad dužan da obezbijedi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

– Očekujemo da tokom ove godine raspišemo tender za izbor najpovoljnijeg ponuđaača, a nakon toga ćemo krenuti u realizaciju projekata. Sa sigurnošću možemo reći da ćemo u ovoj godini izgraditi jedan od planirana tri kružna toka, a da će javna nabavka biti izvršena za sva tri kružna toka – zaključio je Nešić.

Grad Banja Luka je juče promovisao novi investicioni ciklus pod motom „Banja Luka se gradi“, a današnje potpisivanje ugovora i najava novih radova obavljeni su upravo u okviru pomenutog ciklusa.