Vijesti 12.10.2015.

Potpisani ugovori o kupoprodaji zemljišta u Poslovnoj zoni “Ramići – Banjaluka”

ČITANJE: 1 minuta
ugovori

U  Gradskoj upravi danas su potpisani  ugovori o kupoprodaji zemljišta u kompleksu Poslovne zone „Ramići – Banjaluka“, a radi izgradnje proizvodnih pogona.

Ugovori su potpisani sa šest investitora, a riječ je o banjalučkim preduzećima: „Modul“, „Tehnomerkur“, „Telding“, „Madako“, „Nora plast“ i „Sepl“, dok će ugovor sa preduzećem „Elas metalekspert“ biti potpisan naknadno. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 789.000 KM.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je istakao da će već od narednog petka početi sastanci sa investitorima kako bi se od starta obezbijedila puna podrška onima koji su kupili zemljište u Poslovnoj zoni.

On je objasnio da će preduzeća, koja su danas potpisala ugovore, uglavnom graditi poslovne pogone u Poslovnoj zoni, a da je rok za početak gradnje tri godine.

-Mislimo da je program podrške privredi koji je usvojila i Skupština grada Banja Luka veoma značajan. Privrednicima smo izašli u susret u vidu subvencija, ali i kroz troškove uređenja zemljišta koje smo prilagodili potrebama privrednika u prvoj fazi investiranja. Ne bi trebalo zanemariti ni cijenu zemljišta u ovoj zoni, koja je dosta povoljna – rekao je Gavranović.

Novak Pejaković iz preduzeća „Nora plast“, izrazio je nadu da će Gradska uprava sve stavke iz ugovora ispoštovati, a tu prvenstveno misli na inftastrukturne investicije. On je naveo da će njegova firma sigurno obezbijediti par desetina novih radnih mjesta.