Vijesti 05.05.2016.

Potpisani ugovori o opremanju studentskih kuhinja

ČITANJE: 1 minuta
dom
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević potpisao je danas u Banjaluci ugovore sa izabranim ponuđačima o opremanju kuhinja u studentskim domovima u Foči i na Palama, čija ukupna vrijednost iznosi 549.166 KM.

“Opremanjem kuhinja u studentskim domovima na Palama i u Foči steći će se uslovi da se domovi mogu  predati studentima na upotrebu”, rekao je Malešević novinarima, nakon potpisivanja ugovora.

Malešević je naveo da je za izradu, isporuku i montažu opreme za opremanje objekta za smještaj studenata na Palama izabran ponuđač “Eurogast internešnel” Čitluk, čija vrijednost ugovora iznosi 162.949 KM, dok je za opremanje kuhinja za Studentski dom u Foči izabran ponuđač “Rema trejd” iz Laktaša, a vrijednost ugovora iznosi 386.217 KM.

On je pojasnio da izvođači imaju rok od 30 dana od potpisivanja ugovora za isporuku opreme, ističući da vjeruje da će studenti konačno dobiti na upotrebu domove sa svjetskim uslovima smještaja.

Prema njegovim riječima, sredstva za opremanje obezbijeđena su u budžetu resornog ministarstva za ovu godinu.

Malešević je podsjetio da je tender za opremanje kuhinja u studentskim domovima na Palama i Foči raspisan 9. februara, a 24. marta otvaranje ponuda. Predstavnik firme “Rema trejd” iz Laktaša Srđan Remić rekao je novinarima da će nastojati da i prije predviđenog roka završe posao, jer im je poznato da studenti željno iščekuju da usele.

Predstavnik firme “Eurogast internešnel” Čitluk Dalibor Pehar kaže da je siguran da će završiti posao u zadatom roku.

(Agencije)