Vijesti 31.05.2016.

Potpisani ugovori o stambenom zbrinjavanju 40 porodica

ČITANJE: 1 minuta

Predviđeno je da stambeno bude zbrinuto 10 porodica iz Broda, 26 iz Dervente i četiri iz Srebrenice.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.600.000 KM, a biće realizovan u naredna tri mjeseca, što podrazumijeva i izbor izvođača i izvođenje radova. Osim donatorske vrijednosti, koja u prosjeku iznosi 40.000 KM po stanu, opštine su obezbijedile učešće od 10 do 15 odsto.

Ovaj projekat dio je Regionalnog stambenog programa koji je temelj donatorske konferencije održane 2012. godine. Čordaš je rekao da je programom predviđena izgradnja ukupno 5.400 stanova u cijelom regionu, a do kraja 2017. godine planirano je da u BiH budu urađena 1.864 stana.

“Riječ je o donatorskom programu, koji je trebalo da sa BiH bude vrijedan 100 miliona evra, plus dijelimično učešće domaćih sredstva”, naveo je Čordaš.

Osim ministra i njegovih saradnika, potpisivanju su prisustvovali i načelnici opština Brod i Derventa, te predstavnik kabineta predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević. Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić zahvalio je ministru Čordašu za dosljednost, riješenost i upornost da pomogne realizaciju ovog veoma važnog projekta.

Dio Regionalnog programa, namijenjenog za područje BiH, realizuje se u okviru četiri potprojekta, radi lakšeg grupisanja i apliciranja korisnika.

(Agencije)