Vijesti 22.05.2017.

Potpisivanje sporazuma između Vlade Republike Srpske i kompanije Majkrosoft

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Agencije za informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević potpisaće, u ime Vlade Republike Srpske, sporazum „Majkrosoft Vladin bezbjednosni program“ (Microsoft Government Security Program – GSP) sa kompanijom Majkrosoft (Microsoft) sutra (utorak, 23. maj) u Redmondu u SAD, a s ciljem osiguranja izgradnje i implementacije sigurnije IT infrastrukture i usluga za institucije Vlade Republike Srpske.

Sporazum će ispred Majkrosofta potpisati potpredsjednik kompanije Skot Čarni (Scott Charney), a Vlada Republike Srpske biće prva u regionu koja će potpisati ovaj sporazum.

Kompanija Majkrosoft radi sa vladama širom svijeta kako bi im pomogla u izgradnji i implementaciji sigurnije IT infrastrukture i usluga, u cilju zaštite građana, privrednih kompanija i javnih institucija.

Microsoft Government Security Program učesnicima omogućava kontrolisan pristup: izvornom kodu za važne Majkrosoft proizvode, Majkrosoft transparensi (Transparency) centrima, Majkrosoft inteligenciji za ranjivost i prijetnje, tehničkim informacijama o proizvodima i uslugama te pristup informacijama o ključnim klaud (Cloud) uslugama Majkrosofta.

Potpisivanje ovog sporazuma je nastavak aktivnosti na prethodno potpisani „Memorandum o razumijevanju između Vlade Republike Srpske i kompanije Majkrosoft u oblasti informacione bezbjednosti“.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovaće direktor kompanije Majkrosoft u BiH Omar Krivošija.