Magazin 31.01.2016.

Potpuno nevjerovatno: Ovakve žene su sklonije seksu za jednu noć

ČITANJE: 1 minuta
Woman-with-Glasses-848x400
Najnovije istraživanje je pokazalo da žene sa višim obrazovanjem i većim koeficijentom inteligencije teže ulaze u veze, ali zato imaju više seksualnih izleta.

Najnovije istraživanje donijelo je veoma zanimljive rezultate.

Naime, radi se o tome da žene sa višim obrazovanjem i većim koeficijentom inteligencije teže ulaze u veze, ali zato imaju više seksualnih izleta.

Pretpostavlja se da je to zato što inteligentnije žene manje robuju društvenim normama i patrijarhalnim načelima. S druge strane, kada je rieč o upoznavanju partnera za vezu, njihovi kriterijumi umiju biti izuzetno visoki i one teško pristaju na kompromise.

Zato su sklone da svoje potrebe za strašću i bliskošću ispunjavaju kratkim susretima seksualne prirode.

Rezultati su dobijeni na osnovu istraživanja koje je obuhvatilo hiljadu žena. One su anonimno rješavale test inteligencije i opšte kulture, a zatim su popunjavale upitnik o seksualnim navikama.

Kako se jedna od ispitanica izjasnila ” Ne želim da svoje dragocijeno vrijeme trošim na nekog ko mi ne odgovara. Seks je zabavan i opušta me. Nisam njime opterećena. Skoro da uopšte ne razmišljam o tome. Kada se kockice poklope, jednostavno se prepustim. Ko kaže da zbog tog zadovoljstva moram da trpim nečije hirove ili da čekam nekakvog gospodina Pravog?”

(B92)