Vijesti 11.12.2022.

Potpuno obustavljen saobraćaj Kostajnica – Kozarska Dubica, dionica pruge Doboj – Novi Grad osposobljena

ČITANJE: 1 minuta

Na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica, na izlazu iz Kostajnice, saobraćaj je potpuno obustavljen zbog izlivanja vode na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske saopšteno je da je saobraćaj obustavljen u Ulici Ranka Šipke i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na dionici regionalnog puta Stari Majdan – Lamovita u zoni rudnika Omarska, potpuno je obustavljen saobraćaj zbog izlivanja vode na kolovoz.

Alternativni pravac za putnička vozila je Gradina škola – Gradina crkva – Srednja Marićka crkva – Omarska.

Nakon povlačenja vode sa kolovoza, normalizovan je saobraćaj na regionalnom putu Budimlić Japra – Blagaj Japra u mjestu Suhača.

Dionica pruge Doboj – Novi Grad, između stanica Prijedor i Omarska, osposobljena je za željeznički saobraćaj, čije je bezbjedno odvijanje bilo ugroženo nakon izlivanja bujičnih voda, saopšteno je iz preduzeća “Željeznice Republike Srpske”.


Željeznički saobraćaj je krenuo u 14.05 časova, uz privremeno uvedenu laganu vožnju od 30 kilometara na čas.

“Angažovanjem svih raspoloživih ekipa Željeznica Republike Srpske na ponovnom uspostavljanju željezničkog saobraćaja, otklonjeni su problemi nastali na kontaktnoj mreži između stanica Potkozarje – Piskavica, kao i ponovnom uspostavljanju telefonskih linija”, navodi se u saopštenju.

Voda iz depoa u Prijedoru kao i radionice iz Omarskoj se povukla, te se pristupilo čišćenju željezničkih objekata.

Iz ove kompanije navode da čišćenje bujičnih nanosa i osposobljavanje dionice pruge Dobrljin – Volinja nije moguće jer se voda sa ovog područja još nije povukla.

(Srna/Z.M)

Oznake: Poplave, saobraćaj