Potraga za Dragoljubom još uvijek traje

Nestao mladic u Gradisci
Policija u Gradišci intenzivno traga za učenikom Gimnazije Dragoljubom Misimovićem koji je nestao u utorak oko 18 časova kada je napustio nastavu i otišao u nepoznatom pravcu.

Rukovodstvo ove škole je u utorak oko 20 časova prijavilo policiji nestanak šesnaestogodišnjeg Misimovića, koji je pod izgovorom da mora otići kupiti sendvič izašao sa šestog časa, a zatim se nije vratio na nastavu.

Prema riječima dječakovog oca, Bogdana Misimovića Dragoljub je bio obučen u farmerke i crni duks sa tamnoplavim šarama i nosio je crne patike.

– Ne znamo kuda je mogao otići. Policija istražuje, pretražili smo sva moguća mjesta, ali navodno kažu da je otišao sam. Međutim, nigdje ga nema. On je poslušan, povučen i dobar dječak. Ne znam zašto bi uradio ovako nešto – rekao je Bogdan.

Dodaje da su se pojavile različite informacije, a da ni sam ne zna u šta da vjeruje.

– Jedni kažu da je posljednji put viđen kako prolazi pored carine na graničnom prelazu, dok drugi tvrde da je viđen kod Savskog keja. Ne mogu da vjerujem da bi zbog loših ocjena pobjegao od kuće ili da bi ne daj bože digao ruku na sebe – kroz suze govori Bogdan.

U nevjerici je i dječakova sestra Marija koja kaže da je Dragoljub uvijek bio povučen i da nije želio da razgovara o svojim problemima.

Nestanak dječaka šokirao je i njegove komšije u naselju Jablanica koje kažu da je riječ o primjernom djetetu.

– Dragoljub je divno dijete iz dobre porodice, a takođe i sportista i igrao je za fudbalski klub Jablanicu. Nadamo se da se ipak negdje sakrio i da će se iznenada pojaviti. Vjerujemo da se potresao zbog škole, ali da će ga to proći i da će doći živ i zdrav – poručuju komšije.

Njegovi vršnjaci, koji nisu željeli da im objavimo ime, smatraju da su Dragoljuba najvjerovatnije pogodile loše ocjene iz matematike i srpskog jezika, koje je namjeravao ispraviti. U Gimnaziji kažu da se na video-nadzoru vidi kako Dragoljub napušta školu bez torbe i jakne koje je ostavio u učionici.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka ističu da policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju pronalaska dječaka. Dodaju da pretražuju sva mjesta i ispituju najbliže kako bi došli do nekih tragova koji bi odveli do dječaka.

(Glas)

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan

TRG KRAJINE: Otvorena “Zimska varoš”, manifestacija će trajati mjesec dana

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je večeras na banjalučkom Trgu Krajine turističku manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati mjesec dana. „Građani će imati priliku da se u narednih mjesec dana ovdje zabave, pronađu neke ugostiteljske, turističke i trgovinske sadržaje – rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja ove manifestacije. Radojičić je rekao da će prvi put na

Grupa “Pravda za Davida” od sutra stranka pod imenom “Pokret pravde”

Osnivačka skupština političke organizacije “Pokret pravde” će biti održana sutra u Banjaluci.  “Pokret pravde“ nastaje, kako su naveli, kao politički oblik djelovanja članova neformalne grupe “Pravda za Davida“. U Banjaluci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18.

PAVIĆ: Do ponedjeljka ime ministra iz redova DNS-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.