Potraga za Dragoljubom još uvijek traje

Nestao mladic u Gradisci
Policija u Gradišci intenzivno traga za učenikom Gimnazije Dragoljubom Misimovićem koji je nestao u utorak oko 18 časova kada je napustio nastavu i otišao u nepoznatom pravcu.

Rukovodstvo ove škole je u utorak oko 20 časova prijavilo policiji nestanak šesnaestogodišnjeg Misimovića, koji je pod izgovorom da mora otići kupiti sendvič izašao sa šestog časa, a zatim se nije vratio na nastavu.

Prema riječima dječakovog oca, Bogdana Misimovića Dragoljub je bio obučen u farmerke i crni duks sa tamnoplavim šarama i nosio je crne patike.

– Ne znamo kuda je mogao otići. Policija istražuje, pretražili smo sva moguća mjesta, ali navodno kažu da je otišao sam. Međutim, nigdje ga nema. On je poslušan, povučen i dobar dječak. Ne znam zašto bi uradio ovako nešto – rekao je Bogdan.

Dodaje da su se pojavile različite informacije, a da ni sam ne zna u šta da vjeruje.

– Jedni kažu da je posljednji put viđen kako prolazi pored carine na graničnom prelazu, dok drugi tvrde da je viđen kod Savskog keja. Ne mogu da vjerujem da bi zbog loših ocjena pobjegao od kuće ili da bi ne daj bože digao ruku na sebe – kroz suze govori Bogdan.

U nevjerici je i dječakova sestra Marija koja kaže da je Dragoljub uvijek bio povučen i da nije želio da razgovara o svojim problemima.

Nestanak dječaka šokirao je i njegove komšije u naselju Jablanica koje kažu da je riječ o primjernom djetetu.

– Dragoljub je divno dijete iz dobre porodice, a takođe i sportista i igrao je za fudbalski klub Jablanicu. Nadamo se da se ipak negdje sakrio i da će se iznenada pojaviti. Vjerujemo da se potresao zbog škole, ali da će ga to proći i da će doći živ i zdrav – poručuju komšije.

Njegovi vršnjaci, koji nisu željeli da im objavimo ime, smatraju da su Dragoljuba najvjerovatnije pogodile loše ocjene iz matematike i srpskog jezika, koje je namjeravao ispraviti. U Gimnaziji kažu da se na video-nadzoru vidi kako Dragoljub napušta školu bez torbe i jakne koje je ostavio u učionici.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka ističu da policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju pronalaska dječaka. Dodaju da pretražuju sva mjesta i ispituju najbliže kako bi došli do nekih tragova koji bi odveli do dječaka.

(Glas)

POVREDA IVANE ŠPANOVIĆ: Najbolja srpska atletičarka na dužoj pauzi

Najbolja srpska ateltičarka Ivana Španović polomila je metatarzalnu kost desnog stopala što automatski znači i duga pauza. Ona je saopštila da neće skakati u julu zbog povrede. Prve procjene su da će Ivani Španović biti potrebno bar dva mjeseca da se oporavi od povrede, moguće i duže zbog osjetljive priorde samog mjesta povrede, tako da

Servisne informacije za 2. jul 

Servisne informacije za četvrtak 2. jul 2020. godine: Policijska uprava Na teritoriji grada u proteklih 24 sata dogodila su se dva krivična djela. Javni red i mir je narušen je šest puta. Dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda. Služba hitne pomoći U stanici hitne pomoći pregledano je 48 odraslih pacijenta, četvoro djece i obavljeno je 10

OBILJEŽILI DECENIJU RADA: Dajak klub započeo novu sezonu

Dajak je jedan od simbola našeg grada, a vožnju dajakom na Vrbasu vole i Banjalučani i svi gosti koji dođu u naš grad. Kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas posjetio Dajak klub, povodom početka dajak sezone i obilježavanja decenije rada kluba. Grad je prije desetak godina podržao osnivanje kluba, a kako je istakao

VIŠKOVIĆ: Vlada će firmama oštećenim zbog korone isplatiti 20 miliona KM

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada u narednim danima isplatiti više od 20 miliona KM privrednim subjektima koji su na indirektan način trpjeli štetu zbog epidemije virusa korona, zbog toga što nisu mogli da nabave sirovinu, da izvezu svoje proizvode ili da sarađuju sa poslovnim partnerima u inostranstvu. Višković je podsjetio

VIDOVIĆ: Realizovane sve budžetske obaveze u Srpskoj

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je danas da su prihodi i primici planirani budžetom u 2019. godini ostvareni u iznosu od 3,313 milijardi KM, što predstavlja 100 odsto u odnosu na rebalans budžeta, te da su izvršene sve budžetske obaveze. “Budžetski prihodi u 2019. godini ostvareni su u iznosu od 2,846 milijardi KM,

PRESTANAK RADA: U toku raspuštanje republičkih karantina

Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije ukinuti su objekti za izolaciju karantinskog tipa i ta odluka se trenutno sprovodi, rekao je za “Nezavisne” Nenad Stevandić, šef Tima za praćenje mjera i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije. Prema njegovim riječima, ova odluka će biti možda realizovana za nekoliko sati, a možda u narednih nekoliko dana,