Vijesti 24.12.2015.

Potraga za Dragoljubom još uvijek traje

ČITANJE: 2 minute
Nestao mladic u Gradisci
Policija u Gradišci intenzivno traga za učenikom Gimnazije Dragoljubom Misimovićem koji je nestao u utorak oko 18 časova kada je napustio nastavu i otišao u nepoznatom pravcu.

Rukovodstvo ove škole je u utorak oko 20 časova prijavilo policiji nestanak šesnaestogodišnjeg Misimovića, koji je pod izgovorom da mora otići kupiti sendvič izašao sa šestog časa, a zatim se nije vratio na nastavu.

Prema riječima dječakovog oca, Bogdana Misimovića Dragoljub je bio obučen u farmerke i crni duks sa tamnoplavim šarama i nosio je crne patike.

– Ne znamo kuda je mogao otići. Policija istražuje, pretražili smo sva moguća mjesta, ali navodno kažu da je otišao sam. Međutim, nigdje ga nema. On je poslušan, povučen i dobar dječak. Ne znam zašto bi uradio ovako nešto – rekao je Bogdan.

Dodaje da su se pojavile različite informacije, a da ni sam ne zna u šta da vjeruje.

– Jedni kažu da je posljednji put viđen kako prolazi pored carine na graničnom prelazu, dok drugi tvrde da je viđen kod Savskog keja. Ne mogu da vjerujem da bi zbog loših ocjena pobjegao od kuće ili da bi ne daj bože digao ruku na sebe – kroz suze govori Bogdan.

U nevjerici je i dječakova sestra Marija koja kaže da je Dragoljub uvijek bio povučen i da nije želio da razgovara o svojim problemima.

Nestanak dječaka šokirao je i njegove komšije u naselju Jablanica koje kažu da je riječ o primjernom djetetu.

– Dragoljub je divno dijete iz dobre porodice, a takođe i sportista i igrao je za fudbalski klub Jablanicu. Nadamo se da se ipak negdje sakrio i da će se iznenada pojaviti. Vjerujemo da se potresao zbog škole, ali da će ga to proći i da će doći živ i zdrav – poručuju komšije.

Njegovi vršnjaci, koji nisu željeli da im objavimo ime, smatraju da su Dragoljuba najvjerovatnije pogodile loše ocjene iz matematike i srpskog jezika, koje je namjeravao ispraviti. U Gimnaziji kažu da se na video-nadzoru vidi kako Dragoljub napušta školu bez torbe i jakne koje je ostavio u učionici.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka ističu da policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Gradiška preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju pronalaska dječaka. Dodaju da pretražuju sva mjesta i ispituju najbliže kako bi došli do nekih tragova koji bi odveli do dječaka.

(Glas)