Region 08.10.2022.

Potraga za dvoje djece u kanjonu Tare još traje

ČITANJE: 2 minute

Pripadnici Ronilačkog regionalnog centra iz Bijele obustavili su za danas potragu za dvoje djece, bratu i sestri starijim dvije, odnosno pet godina, koji se od juče vode kao nestali kada je automobil u kome su putovali sletio u kanjon Tare sa magistralnog puta Mojkovac-Đurđevića Tara. U istoj nesreći, koja se dogodila u petak , smrtno je stradala njihova majka Jelena Vuković (27), dok su spasioci iz olupine automobila izvukli živog njihovog takođe maloljetnog brata koji je prevezen u bolnicu.

Tragedija se dogodila u mjestu Splavište, na oko pet kilometara od mosta na Đurđevića Tari prema Mojkovcu, a na mjestu gdje je vozilo sletjelo u Taru kanjon je dubok 50 metara.

Ronioci koji su jutros stigli iz Bijele su se povukli u popodnevnim satima i posao će nastaviti sutra, a prethodno su pretražili potez Tare dug oko četiri kilometra. U akciji učestvuje i više rafting klubova iz Crne Gore koji su još uvijek na terenu i koji su prečešljali površinu rijeke i priobalje od mjesta nesreće pa skroz do Šćepan polja, odnosno cijelom dužinom kanjona. Svi smo dali sve od sebe i tako će biti sve dok se agonija ne okonča, kaže za Blic jedan od učesnika potrage za dječakom i djevojčicom. Potragu je, kaže on, znatno omela smanjena vidljivost u rijeci koju su zamutile kiše koje su pale prethodnih dana. Mjesto gdje je automobil sa majkom i troje djece sletio u kanjon, nastavlja on, važi za rizičnu dionicu.

Nivo rijeke je nešto veći nego proteklih nedelja, a Tara je uvijek brza. Na njoj nema virova, ali je zato puno vrtloga i dosta stenja i u samoj rijeci i pored nje , kaže sagovornik, a prenosi Srpska info