Vijesti 02.09.2017.

Potraga za Rambom koji je opljačkao banjalučkog naučnika i profesora

ČITANJE: 3 minute

Banjalučka policija rasvijetlila je pljačku naučnika i profesora Miće Gaćinovića, dok je na području Srpca i Gradiške juče bila velika potraga za lopovom koji je opljačkao porodicu Savić.

Lopov je u četvrtak oko devet časova ušao u kuću od porodice Savić i ukrao oko 6.000 maraka, a prilikom bijega vlasnici su ga primijetili.

U PU Gradiška su rekli da su poslije dojave krađe blokirali pomenuto selo i do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ oni su češljali teren, ali nisu pronašli kradljivca.

Vlasnik kuće Dragan Savić ispričao je da se pljačka desila za deset minuta, dok su njegovi roditelji bili u blizini kuće.

– Otišao sam da okrpim gumu za traktor, a u to vrijeme otac je bio u dvorištu kuće gdje je cijepao drva, a majka je bila na njivi. Kad sam se vratio vidio sam muškarca kako trči preko njive i prvo mi je to bilo smiješno – ispričao je Savić.

Međutim, kaže kada je ušao u kuću da je ostao zatečen jer je primijetio da je opljačkan.

-Lopov je bio profesionalac i uopšte nije razbacivao stvari po kući. Novac je bio sakriven na više mjesta, ali je on ušao u tri sobe pronašao oko 6.000 maraka, pištolj za koji sam imao dozvolu, nešto metaka i pobjegao – ispričao je Savić.

On kaže da posljednjih dana nije primijetio nikog sumnjivog u blizini kuće, a da nije čuo da su ranije pljačkane kuće od komšija. Savić inače posjeduju pilanu u pomenutom selu.

Kako nezvanično saznajemo, policija sumnja da je lopov na neki način bio povezan sa Savićima, jer je znao gdje se šta tačno nalazilo.

On je bio obučen u crno i imao je kačket na glavi, a tokom četvrtka i petka veliki broj policajaca je bio u ovom selu i intezivno su tragali za njim. Sumnja se da je imao i pomagača, sa kojim je planirao bijeg, a u potragu za njim u četvrtak bio je uključen i helikopter.

Više uspjeha je imala Banjalučka policija koja je za manje od mjesec dana rasvijetlila pljačku Gaćanovića i uhapsila poznatog lopova Sulju Žilića zvanog Rambo (47) iz Banjaluke.

– Utvrđeno je da je S.Ž. upotrebom snage i podesnog alata iz pomoćnih objekta ukrao određene električne uređaje, statue, knjige i druge predmete čime je pričino znatnu materijalanu štetu. Dio ukradenih predmeta je nađen i vraćen vlasniku. Nastavlja se rad na utvrđivanju da li se i druge osobe mogu dovesti u vezu sa počinjenim krivičnim djelom – rekli su u PU Banjaluka.

Krađa se dogodila između 12. i 13. avgusta u Ulici bulevar vojvode Stepe Stepanovića. Gaćanović je nakon pljačke za „EuroBlic“ ispričao da je po drugi put ove godine bio na meti huligana koji su mu uništili stan, te ga pokrali.

Poznat policiji od ranije

Osumnjičeni Suljo Žilić policiji je od ranije poznat. Prošle godine bio je hapšen zbog sumnje da je od janura do marta na području banjalučkih naselja Centar i Obilićevo počinio devet teških krađa u kojima su, između ostalog, ukradena četiri mesingana crkvena kandila teška oko 100 kilograma, koje je kasnije prodao na otpadu sekundarnih sirovina.

(EuroBlic)