Vijesti 04.10.2015.

Potraga za ubicom Nebojše Čubrilovića

ČITANJE: 2 minute
Nebojsa Cubrilovic ubica
Policija traga za ubicom Nebojše Čubrilovića, koji je ubijen preksinoć u Banjaluci, u klasičnoj sačekuši. Čubrilović je poznat policiji u Sloveniji po trgovini drogom, zbog čega je i osuđivan.

Banjalučko Okružno tužilaštvo sprovodi opsežnu istragu. Ubijeni Čubrilović osuđivan je zbog umiješanosti u narko-poslove, a odranije je na potjernici slovenačkog Interpola, zbog nedozvoljene proizvodnje, prometa drogom i šverca nedozvoljenim sportskim preparatima.

Čubrilović je početkom jula izbjegao hapšenje u velikoj akciji slovenačke policije, protiv 29 osumnjičenih za međunarodno krijumčarenje stotina kilograma kokaina.

Osumnjičen je kao desna ruka organizatora te grupe, ali je prije hapšenja pobjegao iz Slovenije. U početku se sumnjalo da se krije u Hrvatskoj.

Slovenački mediji pišu da je Čubrilović osumnjičen da je u septembru prošle godine učestvovao u organizovanju transporta više stotina kilograma kokaina iz Brazila u Evropu, vrijednog 10 do 20 miliona evra.

Kokain je brodicom, doprman za Evropu, iz Francuske Gvajane, preko Avra u Francuskoj do Slovenije. Kada im je na pučini, zbog opterećenja, pukao jarbol, posada je u strahu od otkrivanja droge, kokain bacila u more, a dio su zakopali na plaži kod Rima.

Narko-grupa zaustavljena je na slovenačoj granici, gdje je zaplijenjeno 20 kilograma kokaina, vrijednog 900.000 evra. To je i bio dokaz na suđenju u Kranju. Do narko-dilera, policija je došla uz pomoć insajdera, bivšeg saučesnika grupe.

Čubrilović je prvo osuđen na dvije i po godine zatvora, ali mu je kazna umanjena na godinu i po. Vođa grupe bio je Milanko Sredić, koji je osuđen na 13, dok su ostali članovi dobili ukupno 38 godina zatvora.

U presudi je navedeno da su iz Brazila u Evropu prokrijumčarili 100 kilograma čistog kokaina , koji su preprodavali u Italiji i Francuskoj. Nakon presude, odbrana nije imala komentar.

Čubrilović je uspio da umakne slovenačkoj policiji.

(ATV)