Region 21.07.2020.

POTRESNA SUDBINA: Porodilja iz Niša nije ni bila svjesna da je postala majka, preminula samo dan nakon njene bebe

ČITANJE: 1 minuta

Ljekari Kliničkog centra nedjeljama su vodili bitku za život porodilje koja je pod sumnjom na infekciju Covid 19 primljena u KC, međutim kako joj se stanje pogoršavalo, pogoršavalo se i stanje ploda, pa su je ljekari juče porodili carskim rezom. Porodilja, koja je nedjeljama bila na respiratoru, nije ni bila svjesna da je postala majka, piše Blic.rs

Nažalost, nakon porođaja beba je doživjela srčani zastoj i preminula je uprkos dugoj reanimaciji, objasnili su danas ljekari.

Stanje porodilje se pogoršavalo i samo dan nakon što je izdahnulo njeno dijete, izdahnula je i ona.

Porodica preminule porodilje nedavno je za Blic ispričala da je, u tom trenutku trudnica, bila dobro iako je bila u bolnici na kiseoniku i da joj se stanje naglo pogoršalo.

Poznanici porodice ispričali su za Blic da su mladi supružnici dva puta planirali svadbu, ali da su je oba puta odložili zbog korone.

“Sve su dogovorili, ali zbog situacije uzrokovane koronom slavlja su otkazivana, pa su morali i oni. Propala im je i muzika, na kraju su htjeli da naprave neko malo veselje u svojoj kući samo za najbliže, i evo šta se desilo” ispričao je prije nekoliko dana jedan od poznanika.

(N.S/ Banjaluka.net)