Svijet 02.11.2020.

POTRESNI SNIMCI STRADALIH U BEČU: Nakon pucnjave kod sinagoge i talačka kriza u restoranu

ČITANJE: 1 minuta

Nakon terorističkog napada u centru Beča, u kojem je, prema prvim informacijama, bilo najmanje sedam mrtvih i više ranjenih, pojavile su se i prve fotografije nastradalih.

– Prvo se začulo nešto što je zvučalo kao detonacija. A onda je krenula rafalna paljba. Vidio sam čovjeka kako trči i mahnito puca iz automatskog oružja. Ubrzo se pojavila policija koja je također zatim zapucala, ispričao je jedan svjedok za ORF. Drugi svjedoci govore o najmanje 50 ispaljenih hitaca.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer za ORF je izjavio da se očito radi o terorističkom napadu. Sve građane u centru metropole pozvao je dao ostanu u svojim domovima.

U međuvremenu je Kronen Zeitung izvijestio o talačkoj krizi u jednom restoranu oko dva kilometra udaljenom od sinagoge. Zasad nema informacija o broju talaca, ali Kronen javlja da je u lokal navodno upao jedan napadač naoružan automatskom puškom.

Isti list je izvijestio i o pucnjavi u bečkoj podzemnoj željeznici, ali o tome zasad nema detaljnijih informacija.

Dramatični prizori su snimljeni nakon ataka u kojem se jedan napadač raznio eksplozivom, dok je drugi još u bijegu.

Veliki broj pripadnika policije na ulicama Beča pokušava da utvrdi okolnosti ovog stravičnog napada i pronađe počinioce.

Oznake: Beč, terorizam