Vijesti 15.02.2017.

Potvrđena optužnica protiv Kristine Jovković za ubistvo fotografa

ČITANJE: 2 minute

Kristina Jovković (32), koja je optužena da je nožem ubila svog momka, Banjalučanina Aleksandra Mujčinovića Akija (44), pokušala je da sakrije zločin pa je tako dva ćebeta i jednu plahtu, natopljene njegovom krvlju, ubacila u dvije plastične vreće u namjeri da ih baci.

To stoji u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a koju je potvrdio banjalučki Okružni sud.

“Kad nije uspjela sama da sakrije izvršenje krivičnog djela, 20. novembra prošle godine oko podneva pozvala je majku i njoj saopštila da je ubila Mujčinovića”, navedeno je u optužnici.

Ubistvo je, kako je navedeno, počinjeno u noći između 18. i 19. novembra u Solunskoj ulici, na broju 73, u kući koju je koristio Mujčinović.

Jovkovićeva je optužena da je momka ubila kuhinjskim nožem ukupne dužine 32 cm, i dužine oštrice 18 cm, kojim ga je, kako je navedeno, ubola ukupno 11 puta. Povrede su, kako stoji, prouzrokovale masivno unutrašnje krvarenje, te je Mujčinović podlegao ubrzo nakon što je izboden.

“Nakon toga je, u namjeri da sakrije izvršenje krivičnog djela, tijelo oštećenog premjestila u drugu prostoriju, a zatim ga djelimično zamotala u PVC vreću, nakon čega je tu prostoriju zaključala”, stoji u optužnici.

Mještani ne vjeruju u tvrdnje Jovkovićeve, po kojima ju je Mujčinović pokušao silovati, te ističu da je riječ o čovjeku koji ni mrava ne bi zgazio.

“Mi ništa ne znamo osim što možemo potvrditi da je Mujčinović bio jako dobar momak. Šokirani smo”, ispričali su nam ranije supružnici, čija je kuća preko puta one u kojoj je, zajedno s Kristinom, živio Banjalučanin omiljen među susjedima, prijateljima, kolegama.

Nakon ovog zločina koji je šokirao Banjaluku, prijatelji Mujčinovića naveli su na društvenim mrežama da mu je Kristina i ranije pravila probleme, te da je jednom čak završio u bolnici zbog ugriza.

Mještani ulice gdje je živio kazali su da za to ne znaju, ali su, kako su ispričali za “Nezavisne”, primijetili da je Aki, u vrijeme prije nego što je ubijen, veoma smršao.

(nezavisne.com)