Vijesti 05.11.2017.

Potvrđena optužnica: Banjalučanin komšiju izbo nožem zbog garaže

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Nikole Šormaza (67) iz Banje Luke, koji se tereti da je 17. jula u blizini šahovskog igrališta iza Sportske dvorane “Obilićevo” u ulici Carice Milice u banjalučkom naselju Obilićevo izbo čakijom Božidara Rogića (80).

“Nakon kraćeg fizičkog sukoba s Rogićem, optuženi je iz torbice izvadio preklopni nož, sa sječivom dugačkim 10 centimetara, i, u namjeri da ga liši života, ubo ga u predjelu lijevog ramena i u desnu stranu trbušnog zida. Dužina ubodnog kanala bila je skoro šest centimetara s ulaskom noža u trbušnu duplju. Rogić je zbog nastalih komplikacija preminuo 22. jula u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Sprske (UKC RS) usljed unutrašnjeg trovanja organizma”, navodi se u optužnici.

Rogić i Šormaz, godinama nisu bili u dobrim odnosima. Često su se svađali zbog garaže, odnosno zajedničke prostorije u Šormazovoj zgradi, koju je Rogić koristio.

Neposredno prije napada, Šormaz je ponovo prigovarao Rogiću zbog korištenja garaže i, izrevoltiran time, Rogić mu je oteo štaku, koju je potom polomio. Došlo je do naguravanja i Šormaz je izvadio čakiju i izbo Rogića.

(Avaz)