Vijesti 13.05.2021.

Potvrđena optužnica protiv Dragana Ševe zbog ubistva monaha

ČITANJE: 2 minute

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Dragana Ševe (41) iz Laktaša zbog teškog ubistva monaha Stefana Ačića u manastiru Golovac kod Šipova koji je ubijen 7. decembra prošle godine.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Ševo je zločin počinio iz koristoljublja u mjestu Babići oko 18.30.časova, u konaku manastira.

Optuženog je u manastir vozilom „Renault Kangoo“,  dovezao N.P.,  u namjeri da od monaha kojeg je od ranije poznavao, zatraži novac na zajam.

“Prilikom boravka u prizemlju konaka, dok je sa oštećenim sjedio za stolom, na kojem se nalazila kesa sa novcem, od oštećenog monaha zatražio je da mu pozajmi određeni iznos novca, pa kada je oštećeni to odbio, Dragan Ševo, u namjeri da liši života oštećenog radi prisvajanja novca, ustaje od stola i prvo odlazi do kuhinje koja se nalazi iza leđa oštećenog, a potom s leđa prilazi oštećenom, te iz džepa vadi preklopni nož sa zelenom drškom dužine oštrice 8 centimetara koji je imao kod sebe”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je u  trenutku kada je monah krenuo da ustane od stola, optuženi mu je zadao dva uboda nožem u predjelu desne strane grudnog koša, prenose Nezavisne.

“Nakon toga je sa stola prisvojio kesu u kojoj se nalazio novac u kovanicama u iznosu ne manjem od 566,05 KM, 59 evra, 37,70 hrvatskih kuna i 10 srbijanskih dinara, da bi potom od oštećenog zahtjevao još novca”, stoji u optužnici.

Takođe se navodi da  potom zajedno sa njim odlazi u sobu na spratu konaka, gdje od monaha uzima novac u iznosu ne manjem od 510 KM i 110 evra, nakon čega je Ševo, sa prisvojenim novcem, napustio sobu i konak manastira.

” Prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio oštećeni, s vanjske strane ključem je zaključao ulazna vrata sobe i ključ ponio sa sobom, a u kojoj sobi je oštećeni S. A., usljed masivnog unutrašnjeg iskrvarenja iz rasječene desne plućne arterije, uzrokovanog dvjema ubodnim ranama u predjelu desne strane grudnog koša, istog dana preminuo u 20.15 časova”, dodaje se u optužnici.

(E.M)

Oznake: Dragan Ševo