Vijesti 16.06.2016.

Povećan broj policijskih patrola u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Tri nerazjašnjena ubistva u protekloj godini, napad na biznismena Ranka Lukića, filmske pljačke od kojih je najsvježija ona u prodavnici “AS” na Starčevici, učestale pucnjave, svi ti događaji ozbiljno su potresli Banjaluku.

Neumorno radimo i tragamo za počiniocima tih krivičnih djela, tvdre u Centru javne bezbjednosti Banja luka.

“Rad je u toku a intenzivno radimo na rasvjetljavanju tog krivičnog djela u koordinaciji za Okružnim tužilaštvom. Veliki broj lica je saslušan, obavljen niz taktičkih operativnih mjera i radnji za koje se nadamo da će rezultirati pozitivnim ishodom”, rekao je Boško Panđža, načelnik CJB  Banjaluka.

Za svaki slučaj povećan je broj patrola na terenu i u samoj Banjaluci, što, kažu, daje dobre rezultate. Ono što su kažu započeli uz pomoć građana i Okružnog tužilaštva- rasvjetljivanje svih krivičnih djela, će obećavaju, kad-tad završiti.

“Procenat rasvjetljivanja krivičnih djela je iznad 60% što je iznad prosjeka za prethodnu godinu, da je broj izvršenih krivičnih djela razbojništava mnogo manji nego prethodnih godina, broj krivičnih djela krađa vozila je sveden na minimum”, rekao je  Darko Novković, načelnik sektora kriminalističke policije.

Da je Banjaluka miran grad, a stanje bezbjednosti uprkos oružanim obračunima stabilno u Centru javne bezbjednosti Banjaluka, dokazuju brojkama. Prošle godine je u ovo vrijeme, kažu bilo više razbojništava, provalnih krađa, kao i slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Obezbjeđivanje dva skupa visokog rizika, otvaranje Ferhadije i obezbjeđivanje mitinga i kontramitinga bio je ozbiljan test, koji su po mišljenju građana i medija, plavci položili bez greške.

(ATV)