Vijesti 04.01.2022.

Povećana sredstva: Za Kalendar kulturnih manifestacija 240.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka će tokom godine finansijski podržati 28 manifestacija uvrštenih u Kalendar kulturnih manifestacija, u ukupnom iznosu od 240.000 KM.

Sve manifestacije odabrane su putem javnog poziva i uvrštene u Kalendar, za koji je ove godine izdvojeno za 35.000 KM više u odnosu na prošlogodišnji.

Tako će Grad i ove godine sufinansirati manifestacije tradicionalnog karaktera i neupitnog kvaliteta, a osim direktne novčane podrške, organizatori ovih događaja biće podržani i ustupanjem prostora, ali i dijelom kroz promociju.

Kako su istakli u Odjeljenju za društvene djelatnosti, da bi neka manifestacija mogla da bude dio Kalendara, potrebno je da na prvom mjestu ima kvalitet koji se, između ostalog, potvrđuje i trajanjem samog događaja.

Tako su svoje mjesto u Kalendaru našle brojne tradicionalne manifestacije, između ostalih, Kočićev zbor, Svetosavska akademija, Dani Vlade Miloševića, Đurđevdanski festival dječije pjesme, Teatar fest, Međunarodni festival pozorišta za djecu, Međunarodni sajam knjiga, „Mali kompozitor“, itd.

Grad će sa organizatorima manifestacija zaključiti ugovor, kojim se uređuju međusobna prava i obaveze u vezi sa realizacijom manifestacije.

Inače, izdvajanja za Kalendar kulturnih manifestacija samo su dio podrške za kulturu koja ove godine, u okviru resornog odjeljenja – iznosi 798.000 KM, što je znatno povećanje u odnosu na prošlogodišnja sredstva.

Kompletan Kalendar kulturnih manifestacija za 2022. godinu, koji je usvojen na decembarskoj sjednici Skupštine grada Banje Luke, pogledajte ovdje.

(E.M)