Vijesti 28.10.2020.

POVEĆANI KAPACITETI ZA TESTIRANJE: U Banjaluci nove mjere u borbi protiv virusa korona

ČITANJE: 1 minuta

S obzirom da je u proteklim danima zabilježen značajan rast broja novooboljelih, Grad Banjaluka pripremio je nove mjere u borbi protiv virusa korona, rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

On je rekao da se povećava broj lica angažovanih u zdravstvenom sektoru, konkretno ljekara i medicinskih tehničara, te da su angažovani i nezaposleni I radnici u penziji.

Takođe, odobrena su dodatana sredstva za Dom zdravlja i povećan kapacitet za testiranje , pa će tako umjesto dosadašnjih šest raditi deset timova za testiranje.

“Uvodi se još jedna nova lokacija za testiranje na Malti. Radi se o testiranju u automobilu. Lica dođu na tu lokaciju i bez izlaska iz automobila biće testirana”, rekao je on.

Radojičić je istakao da je zdravstvenim radnicima angažovanim u borbi protiv virusa korona obezbijeđena stimulacija i dodao da se povećava broj kućnih posjeta hroničnim bolesnicima i teško pokretnim licima kako bi se smanjilo njihovo izlaganje virusu.

“Sve ove mjere imaju za cilj da se organizuje blagovremena zdravstvena zaštita, da pacijenti mogu brže i lakše da dobiju zdravstvenu uslugu, jer je pritisak sve veći”, rekao je Radojičić.

(N.S/ Banjaluka.net)