Biznis 13.03.2019.

POVEĆANJE POREZA Kakve promjene donosi novi Zakon o igrama na sreću u Republici Srpskoj

ČITANJE: 5 minuta

Zakon o igrama na sreću koji je jučer usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske daje veće ovlasti Lutriji RS, donosi povećanje poreza koji priređivači igara na sreću uplaćuju u budžet RS-a i veću kontrolu uplata i isplata u internet klađenju. Uvodi se i međunarodni standard u cilju zaštite igrača.

Kako se navodi u Zakonu, kojeg smo analizirali, najznačajnije razlike, u odnosu na važeća zakonska rješenja, odnose se na jačanje uloge Javnog preduzeća “Lutrija Republike Srpske” a. d. Banja Luka.

Propisano je da je djelatnost priređivanja igara na sreću djelatnost od javnog interesa i isključivo pravo Republike Srpske koje se ostvaruje putem Lutrije. U skladu s ovim prijedlogom, lutrijske igre na sreću, osim klasične tombole, i elektronske igre na sreću može priređivati Lutrija samostalno ili u saradnji s drugim privrednim društvima, dok pravo priređivanja drugih pojedinih vrsta igara na sreću Republika Srpska može putem Ministarstva finansija, koje izdaje licencu, prenijeti na pravne osobe koje su registrovane za djelatnost igara na sreću.

Uvedene su dvije nove vrste elektronskih igara na sreću: videolutrija i virtuelne elektronske igre, kao i elektronski sistem putem kojeg se vrši nadzor priređivača.

Porezi na dobitke veće od 100 KM

Raspodjela sredstava prikupljenih naplatom poreza na dobitke od igara na sreću određuje se na novi način i vezuje za prebivalište dobitnika ili sjedište priređivača i predstavlja prihod budžeta jedinica lokalne samouprave. Porez na dobitke od lutrijskih igara na sreću uplaćuje se u korist budžeta jedinice lokalne samouprave u kojoj se nalazi dobitnik, a u slučaju da dobitnik nema prebivalište u Republici Srpskoj, iznos tog poreza plaća se prema mjestu gdje je izvršena uplata na osnovu koje je dobitak ostvaren.

Za razliku od ranijeg zakona, sada su uvedeni porezi na dobitke veće od 100 KM. Pa će se tako odbiti 10 posto od dobitka čiji je iznos veći od 100 KM i manji od 10.000 KM, 15 posto od dobitka u iznosu od 10.000 KM do 50.000 KM, 20 posto na dobitke u iznosu od 50.000 KM do 100.000 KM i 30 posto na dobitke veće od 100.000 KM.

Izmjene u visini naknada

Najviše izmjena odnosi se na kladioničke igre koje uključuju i internet klađenje. Za razliku od prethodnog zakona, kada su plaćali samo paušal u iznosu od 1.000 KM, novim zakonom je predviđeno da se za priređivanje kladioničkih igara plaća naknada u iznosu od 20 posto na osnovicu koju čine ukupne uplate umanjene za ukupne isplate u tom mjesecu, ali ne manje od 1.000 KM po kladionici. Naknada za priređivanje internet igara na sreću sa ranijih pet posto popela se na 20 posto od ukupnih uplata.

Radno vrijeme sportskih kladionica produženo je za sat vremena i sada mogu raditi do ponoći.

Ministarstvo finansija kontrolira sve

Kontrolu sistema priređivanja, prema odredbama važećeg zakona, vrši Uprava za igre na sreću RS putem inspekcijskog nadzora koji se sada širi na sve aspekte poslovanja, a elektronski sistem nadzora od sada može vršiti i Ministarstvo finansija u određenim segmentima, a priređivači internet igara na sreću dužni su osigurati funkcionalnu informatičku opremu koja će im omogućit nadzor u realnom vremenu te dodijeliti pet šifri.

I dok su ranijim zakonom priređivači internet igara na sreću samo Upravi trebali omogućiti dostupnost podataka kao što su korisnička imena registrovanih igrača, broj vrituelnih računa igrača i stanje njihovih virtuelnih računa, sada ovo treba biti dostupno Ministarstvu finansija koje će novim zakonom imati uvid i pristup svim uplatama i isplatama igrača. Ubačen je i dodatni stav u kojem se navodi kako priređivači internet igara na sreću moraju imati sve podatke za najmanje prethodnih 12 mjeseci.

Ovim se pokušavaju staviti pod kontrolu i uplate/isplate putem virtuelnih računa sportskih kladionica gdje druge osobe mogu uplatiti novac na račun vlasnika koje on može podići bez plaćanja poreza i vidljivog traga kakav postoji u klasičnom bankarskom sistemu (gdje su poznati podaci onoga ko je uplatio, koliki iznos i sl.).

Finansiranje psiholoških savjetovališta

U zakon se prvi put uvodi međunarodni standard odgovornog priređivanja igara na sreću radi zaštite igrača od štetnih posljedica igranja, kao i da bi se osiguralo postupanje u skladu s propisima kojima se uređuje sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma. Novi zakon obavezuje priređivača igara na sreću da, u cilju sprečavanja ovisnosti o kockanju, finansira psihološka savjetovališta ili telefonska psihološka savjetovališta koja će biti besplatna za igrače. Osim toga, ovaj standard podrazumijeva obavezu, u okviru reklama, upućivanja na mjesta na kojima igrači mogu dobiti besplatnu psihološku pomoć ili upozorenja o štetnosti kockanja.

Povećana visina jednokratnih naknada za licence

Iznos novca koji pravna osoba mora imati da bi dobila licencu su ostali isti, dok su zabilježene promjene u plaćanju jednokratne naknade za izdavanje licence. Tako za klasičnu tombolu naknada ostaje ista – 50.000 KM, za kladioničke igre na sreću sada se plaća 3.000 KM po uplatnom mjestu, za razliku od ranije kada se ukupno plaćalo 100.000 KM, za igre na sreću na automatima naknada iznosi 10.000 KM po automat klubu (ranije ukupno za sve 100.000 KM), a za internet igre na sreću naknada je uvećana za 100.000 KM.

Promjena je napravljena i u periodu na koji se licence produžavaju te je to sada moguće učiniti na periode od po pet godina za razliku od ranije kada je to bilo moguće učiniti i na 10 godina.

Visina novčanih kazni u slučaju kršenja odredbi zakona ostala je ista.

Priređivači igara na sreću imat će rok od šest mjeseci, od dana stupanja na snagu, da usklade svoje poslovanje i status s odredbama novog zakona. Trenutne licence koje posjeduju su važeće do isteka roka.

(Klix.ba)