Politika 20.03.2023.

Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor biće dodijeljena Miloradu Dodiku

ČITANJE: 2 minute

Povelja počasnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine biće dodijeljena Miloradu Dodiku, aktuelnom predsjedniku Republike Srpske, za poseban doprinos razvoju opštine Prnjavor, a povodom 24. marta – Dana opštine Prnjavor, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor, objavio je načelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Povelja zaslužnog građanina opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor biće dodijeljena Radojki Zorić, majci dva poginula borca VRS za izuzetne zasluge za Republiku Srpsku, Povelja opštine Prnjavor sa zlatnim grbom opštine Prnjavor, Brankici Radonjić, za razvoj pozorišne umjetnosti u našem gradu tokom proteklih 20 godina, dok će Povelja opštine Prnjavor sa srebrnim grbom opštine Prnjavor biti dodijeljena Bošku Bijeloniću, za nesebičan, human i primjeren rad u socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Skupština opštine Prnjavor usvojila je danas i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja opštine Prnjavor kod Evropske investicione banke po „Projektu vodovoda i kanalizacije u Republici Srpskoj II“ koji obuhvata izgradnju vodovodne mreže u naseljima Gornja Mravica, Lišnja, Galjipovci i Prnjavor/Ratkovac, Prijedlog odluke o uspostavljanju saradnje opštine Prnjavor sa opštinom Sremski Karlovci, kao i Prijedlog odluke o pristupanju izmjeni dijela Urbanističkog plana „Prnjavor“ (izmjena II).

Na dnevnom redu 21. skupštinskog zasjedanja je i izvještaj o radu načelnika opštine i Opštinske uprave opštine Prnjavor, izvještaj o realizaciji Ugovora za pružanje komunalnih vodnih usluga za prošlu godinu, izvještaj o realizaciji Plana kapitalnih ulaganja na području opštine Prnjavor za prošlu godinu, izvještaj o realizaciji Programa održavanja objekata zajedničke komunalne potrošnje za prošlu godinu, kao i izvještaj o realizaciji Programa održavanja lokalne putne mreže za 2022. godinu.