Region 19.10.2021.

POVOD ZA SAMOUBISTVO: Crnogorska TV emitovala oproštajnu poruku funkcionera DB-a

ČITANJE: 1 minuta

Bivši visoki funkcioner crnogorske Agencije za nacionalnu bezbednost Luka Bulatović, koji je pre pet dana pronađen mrtav u iznajmljenom stanu, ostavio je oproštajnu video poruku crnogorskoj javnosti koja je emitovana u utorak uveče u dnevniku televizije Crne Gore (RTCG).

Poruku je RTCG-u dostavila porodica Bulatovića.

On je naveo da je „zbog nekih stvari koje nije znao, a posao mu je bio da zna“ ugrozio svoje ljude sa kojima je radio, svoje prijatelje sa kojima je radio i sarađivao iz Agencije i drugih državnih organa, a pre svega porodicu.

Poručio je da se odlučio na taj korak u znak izvinjenja svima njima, i u znak da zbog činjenja ili nečinjenja oseća ogromnu sramotu i stid sa kojim dalje ne može da se nosi, prenose agencije.

Pozvao je sve da zaborave „na ovo ludilo koje se dešava poslednjih dana i meseci“, da se dogovore da zemlja koja je beskrajno lepa i koju beskrajno voli nastavi da živi.

On je zatražio oprost i obraćanje završio rečima – „Neka je vječna Crna Gora“.

Bivši šef sektora u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) Luka Bulatović pronađen je mrtav u Podgorici.

Istragu je preuzelo Specijalno tužilaštvo, a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da postoji osnov sumnje da je neko izvršio krivično delo iz njihove nadležnosti.

(SB)

Oznake: Luka Bulatović