Magazin 08.03.2019.

POVODOM DANA ŽENA Učenici Tehnološke škole bake sredili za modnu reviju

ČITANJE: 2 minute

Nove frizure, šminka, uređeni nokti i veselo druženje je ono u čemu su danas uživale bake iz Dnevnog centra za stara lica Banjaluka, a taj tretman i nezaboravno druženje priredili su im učenici banjalučke Tehnološke škole.

Njih 12, pravile su frizure bakama ovog centra, šminkale ih i sređivale im nokte, te im ovaj dan, kako i same bake kažu, učinile posebnim.

U tretmanu ljepote uživalo je 15 starica koje su nakon sređivanja učestvovale u modnoj reviji, gdje su se takmičile za titulu najsređenije bake, i nisu krile svoje zadovoljstvo i  oduševljenje.

Jedna od njih je i Dušanka Kerkez (77), koja kaže da joj je ovaj dan poseban i da je uživala u tretmanu koji su joj pružili učenici.

“Ovo je divno druženje, živim sama i mnogo mi znači kada se družim i kada imam s kim da pričam i podijelim svoje vrijeme, tako da mi je ovaj dan poseban. Učenici su me našminkali, nokte sredili i pružili nezaboravan dan”, kazala je Dušanka.

Marija Dogan (79) rekla je da joj ova akcija znači mnogo i da su se učenici i nastavnici potrudili da im pruže mnogo pažnje  i ovaj dan učine da se osjećaju posebne i lijepe.

Učenici i nastavnice nisu krili svoje zadovoljstvo što su izmamili osmijehe bakama i učinile da se osjećaju ispunjeno i sretno.

Kristina Makarić, učenica, rekla je da je ovo treća godina da dolazi u ovaj centar povodom 8. marta, gdje se druže sastarima i gdje ih sređuju i trude se da  im Dan žena učine posebnim.

“Ova akcija i nama učenicima znači mnogo, jer lijepo je nekog učiniti srećnim i izmamiti osmijeh na lice”, rekla je Makarićeva

Ružica Stojnić, nastavnica praktične nastave u Tehnološkoj školi, kazala je da je ova akcija postala tradicionalna i da je ovo četvrta godina kako je sa učenicima njihove škole organizuju.

“Cilj akcije je da ovim bakama uljepšamo ovaj dan, da im bude poseban. Mi smo priredili friziranje, šminkanje i uređivanje noktiju. Ove godine i djedovi su imali tretman, a to je bilo šišanje”, kazala je Stojnićeva.

Dodala je da ova obrazovna ustanova učestvuje u humanitarnim akcijama koje praktikuju i prema ostalim dnevnim centrima i domovima.

(Nezavisne)