Magazin 30.04.2018.

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA POBJEDE NAD FAŠIZMOM Panel diskusija “Živjeti slobodno”

ČITANJE: 1 minuta

Petu godinu zaredom UG Sloboda zanimljivim programom obilježava Međunarodni dan pobjede nad fašizmom.

Osim muzičkog programa i ovoga puta u okviru događaja realizovaće se interesantna panel diskusija sa još interesantnijim sagovornicima, sa namjerom da istakne značaj i vrijednost ovog istorijskog datuma, slobode koju smo dobili priliku da uživamo od toga dana, ali i da skrene pažnju na važnost obilježavanja i njegovanja tradicije antifašizma.

Tim povodom, 07. maja u Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor sa početkom u 14:00 h biće održana i panel diskusija na temu „Živjeti slobodno“, na kojoj će ove godine učestvovati: Sanja Petrović Todosijević (istoričarka. Institut za noviju istoriju Srbije); Miodrag Živanović (profesor Univerziteta u Banjaluci); Mario Knezović (muzičar, frontmen benda Zoster); Damir Nikšić (konceptualni umjetnik); moderator panela biće Aleksandar Trifunović (glavni i odgovorni urednik magazina Buka).

Osim panel diskusije programom ovog događaja već su najavljeni muzički sadržaji – koncerti poznatih bendova koji će se održati u Prijedoru i Banjaluci. Naime 04. maja u Ljetnoj bašti Prijedor u okviru događaja Živjeti slobodno održaće se koncert poznatog sarajevskog benda Letu štuke. Ulaznice po cijeni od 5 KM za ovaj koncert dostupne su u Caffe baru Intermezzo i Caffe Tamaris Prijedor.

Nakon samo četiri dana, 08. maja publika će na banjalučkoj tvrđavi uživati u nastupima bendova JINX / TBF / S.A.R.S. Ulaznice po cijeni od 7 KM u pretprodaji i 10 KM na dan koncerta u prodaji su na Trgu Krajine, u KSB, Peckham Pub-u i preko prodajnog sistema kupikartu.ba

Sve informacije o programu događaja Živjeti slobodno dostupne su na zvaničnoj FB stranici: https://www.facebook.com/zivjetislobodno/