Magazin 04.10.2018.

POVODOM “NEDJELJE DJETETA” Prijem za mališane vrtića “Bubamara” u Gradskoj upravi

ČITANJE: 1 minuta

Zamjenik gradonačelnik Banje Luke Srđan Amidžić, organizovao je danas prijem za mališane iz vrtića „Bubamara“, povodom tradicionalne „Nedjelje djeteta“.

Tokom prijema, Amidžić je rekao da gradska aministracija, organizacijom brojnih događaja za djecu tokom „Nedjelje djeteta“, nastoji da ukaže na potrebe i prava naših najmlađih sugrađana i da promoviše pozitivne vrijednosti.

– Hvala malim drugarima što su danas bili naši gosti, a posebno njihovoj kolegici Doris koja je u ovih sedam dana, otkako traje ova manifestacija, simbolično upravlja gradom kao mala gradonačelnica – rekao je Amidžić.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović, naglasila je da je trenutno najveća potreba vrtića „Bubamara“ novo dječije igralište, te pozvala društveno odgovorne kompanije da pomognu Centru i djeci podare igralište u ovom vrtiću.

– Takođe, ovo je prilika da se još jednom ukaže na potrebu adaptacije i izgradnje novih prostora za vrtiće kako bismo bili u prilici da smjestimo djecu koju sada nismo u prilici da primimo u vrtiće, zbog ograničenih kapaciteta – zaključila je Kurtinović.

U okviru „Nedjelje djeteta“, udruženje „Sva djeca svijeta“ danas je u atrijumu Gradske uprave, organizovalo izložbu dječijih radova i zabavni program koji su izveli učenici Osnovne škole „Jovan Cvijić“