Region 13.05.2021.

POVODOM OPTUŽBI ZA PODVOĐENJE: Dragan Marković Palma saslušan u policiji

ČITANJE: 2 minute

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma izjavio je da je u Policijskoj upravi u Jagodini dao iskaz povodom, kako je rekao, “lažnih navoda” za podvođenje devojaka i maloletnica na “žurkama” u Končarevu i Jagodini, prenose agencije.

Marković nije naveo da li je iskaz dao po nalogu tužilaštva ili po svom nahođenju.

Marković je, kako se navodi na sajtu stranke “Jedinstvena Srbija”, 13. maja gostujući na TV Pink najavio da će dati izjavu policiji.

On je u pisanoj izjavi, koju je prosledila gradska uprava u Jagodini, naveo da je iskaz dao povodom navoda Branislava Radosavljevića, za koga tvrdi da je “zaštićeni svedok” na čije tvrdnje se oslanja optužba o podvođenju koje je iznela potpredsednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Marković je naveo da su poslednje tvrdnje koje je iznela Tepić laž. Naime, potpredsednica SSP Marinika Tepić je 12. maja na konferenciji za novinare iznela tvrdnje da se u telefonu Palminih saradnika nalaze fotografije maloletnih devojaka.

“Istina je da je prošle godine sestra od strica jednog opozicionara u Jagodini, a kojoj ne želim da pominjem ime, pretila direktorki Centra za socijalni rad Biserki Jakovljević, da će objaviti slike njene nage maloletne ćerke. Nakon toga je Biserka Jakovljević tužila Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal tu osobu koja ju je ucenjivala i policija je po nalogu suda privela tu osobu, pritvorila i oduzela joj mobilni telefon, u kome je pronašla slike koje pominje Marinika Tepić”, naveo je Marković, a prenosi sajt “Jedinstvene Srbije”.

Tepić je na konferenciji za medije 19. aprila prvobitno objavila video svedočenje anonimnog bivšeg radnika hotela “Alfa” u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je rekao da je prisustvovao podvođenju maloletnih devojaka na žurkama Dragana Markovića.

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je Marković podvodio maloletnice.

Tri dana kasnije, 23. aprila, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da ovaj predmet izmesti iz Jagodine i za postupanje ovlasti Više javno tužilaštvo u obližnjem gradu Kraljevu.

Palma je najavio tužbu protiv Marinike Tepić 9. maja.

On je inače predsednik Skupštine opštine Jagodina i poslanik u Skupštini Srbije. Njegova stranka “Jedinstvena Srbija” je partner Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića.

(SB)