Vijesti 03.04.2018.

POVODOM POČETKA RADA SISTEMA “BL BIKE” Grad poklanja pet godišnjih kartica

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka poklanja pet godišnjih kartica za „BL bike“ povodom početka rada sistema javnog iznajmljivanja bicikala,

Kako biste osvojili karticu, potrebno je da u četvrtak, 5. aprila, u 13 časova, tačno odgovorite na postavljeno pitanje u objavi na fejsbuk stranici grada. Učestvovati mogu svi sa mjestom prebivališta u Banjoj Luci.

Bike sharing, koji je u funkciji od 30. marta, uspostavljen je na lokacijama u centru u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, preko puta zgrade Gradske uprave, kod „Akvane“, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“ i u Parku „Mladen Stojanović“ uz dio trotoara Ulice kralja Petra I Karađorđevića.

Zainteresovani korisnici mogu se registrovati internetom putem linka: https://www.nextbike.ba/sr/banjaluka/, mobilnom aplikacijom, direktno na terminalu ili dolaskom u prostorije Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dolaskom na terminal i provjerom identifikacije, sistem automatski otključava bicikl.  Po završetku vožnje, korisnik vraća bicikl na jedan od terminala, a sistem automatski vrši obradu i naplatu u zavisnosti od vremena korištenja bicikla.

Godišnja članarina iznosi 20 KM, a uplatom te članarine građani mogu koristiti bicikle u 150 gradova svijeta. Prema važećem cjenovniku za Banju Luku, prvih pola sata vožnje je besplatno, a svaki naredni sat se naplaćuje 1,50 KM, dok vožnja duža od pet sati (maksimalno 24 sata) košta 20 KM.