Vijesti 24.01.2019.

POVODOM ŠKOLSKE SLAVE Radojičić uručio nagrade najboljim osnovcima

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić danas je, povodom školske slave – Svetog Save, uručio nagrade najboljim učenicima iz 29 osnovnih škola na području grada.

Na svečanosti u vijećnici Banskog dvora, najbolji banjalučki osnovci dobili su po 150 KM, DVD i knjigu pod nazivom “Bojenje vremena”, autora Saše Gašića, te CD “Srpski prosvjetitelji”, koji je pripremilo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta”.

Radojičić je rekao novinarima da je ovo nagrada i priznanje onima koji su već ostvarili najbolje rezultate i mali podsticaj da nastave tako.

“Da od njih kao najboljih osnovaca sutra dobijemo najbolje srednjoškolce, pa onda najbolje ljekare, inženjere, političare”, istakao je Radojičić.

On je podsjetio da je grad ovih dana dodijelio i prve stipendije najboljim sportistima.

Radojičić je istakao da je sedam mladih ljudi – juniora ostvarilo pravo na stipendije, te da su to od 1. januara prve prve gradske stipendije za ostvarene sportske rezultate.

“Grad ove godine izdvaja 1,5 milion KM za najbolje đake i studente, stipendije po osnovu uspjeha, socijalnog statusa i deficitarna zanimanja. Sve je to podrška osnovcima, srednjoškolcima, studentima i sportistima za postizanje što boljih rezultata”, rekao je Radojičić.

Jovan Brkić, nagrađeni učenik osmog razreda Osnovne škole /OŠ/ “Georgi Stojkov Rakovski”, rekao je da mu je svetosavska nagrada veoma važna i podstrek za dalji rad jer su mu cilj veća postignuća u matematici.

Jovana Pavlović, učenica devetog razreda OŠ “Jovan Dučić”, kaže da je svetosavska nagrada dokaz da je uspjela u onome što je željela.

Anja Bera, učenica devetog razreda OŠ “Zmaj Jova Jovanović”, rekla je da treba nastaviti put Svetog Save.

(Srna)