Vijesti 14.11.2016.

Povoljna bezbjednosna situacija u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci postoji povoljna bezbjednosna situacija, te nema značajnijeg ugrožavanja bezbjednosti – zajednička je ocjena nakon sastanka gradonačelnika Banjaluke Igor Radojičića i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

– Za nas je izuzetno važno da Banjaluka bude bezbjedan grad i to je bio jedan od elemenata programa „Banja Luka 2025 – Banjaluka kao bezbjedan grad“ sa čitavim nizom mjera i aktivnosti koje bi trebalo preduzeti u narednim godinama, a neke od njih su u domenu MUP-a, a neke su u domenu rada Gradske uprave. Riječ je o čitavom nizu mjera na kojima bi ubuduće trebalo raditi, od mjera u oblasti bezbjednosti saobraćaja pa do bezbjednosno interesantnih objekata sa aspekta terorizma i drugih načina ugrožavanja bezbjednosti – naveo je Radojičić.

On je napomenuo da je današnji susret sa ministrom Lukačem iskoristio i sa aspekta činjenice da je Lukač dugo godina obavljao značajne funkcije u Gradskoj upravi.

– S obzirom na to da je Lukač bio dio gradske vlasti kao načelnik Komunalne policije, sa te strane njegova iskustva mogu biti od koristi i ja sam od ministra zatražio određena mišljenja i sugestije – istakao je Radojičić.

radojicic-lukac

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač je čestitao Radojičiću na izboru za gradonačelnika najvećeg grada Srpske i naglasio da MUP RS uvijek stoji na usluzi svim gradskim službama u pružanju bilo koje vrste podrške u zaštiti naših građana.

– Siguran sam da će gospodin Radojičić dati svoj puni doprinos radu i uspostavljanju funkcija grada koje su bitne za građane. Što se tiče MUP-a RS, saradnja sa Gradskom upravom je uvijek bila na visokom nivou. Dosta dobro se razumijemo po pitanjima funkcionisanja bezbjednosti u gradu i svega što zanima naše građane – zaključio je Lukač.

Pismo predsjednici Vlade RS

Gradonačelnik Igor Radojičić je najavio da će danas iz Kabineta gradonačelnika biti upućeno pismo predsjednici Vlade RS Željki Cvijanović i ministrima, u kojem će biti zatražen sastanak sa čelnicima Vlade.

– Grad Banja Luka je glavni grad i u njemu je mnogo poslova koji su u nadležnosti Republike, od magistralnih i regionalnih putnih pravaca, kružnih tokova, do osnovnih škola i univerziteta. Naš prijedlog će biti da se što prije susretnemo sa predstavncima Vlade na najvišem nivou i razgovaramo o onim pitanjima koja su od interesa za grad kao sjedište Republike Srpske – rekao je Radojičić.