Vijesti 03.07.2016.

Povoljni uslovi za vožnju, bez gužvi na granicama

ČITANJE: 2 minute

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozila jutros saobraćaju bez zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju.

Petlja “Mahovljani”, odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka, zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju “Aleksandrovac”.

U zoni izvođenja radova kod mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, brzina je ograničena na 30 kilometara na čas, a saobraćaj na ovoj dionici svakodnevno će biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova ne duže od 30 minuta.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno jednom trakom u dužini od 800 metara.

Na dionicama Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor /Naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, u mjestu Johovac, izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina je, zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice, a novi režim aktivan je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde zbog sanacije kolovoza saobraća se jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

U FBiH vozila saobraćaju usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama na kojima se izvode radovi, među kojima su dionice magistralnih puteva Čapljina-LJubuški, Priboj-Simin Han i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

(Agencije)