Sport 19.05.2021.

POVRATAK: Jovo Lukić na prvom treningu Borca nakon operacije, sprema se za narednu sezonu

ČITANJE: 2 minute

Jovo Lukić do februara bio je najbolji strijelac banjalučkog Borca, a onda je zbog neugodne povrede ramena morao na operaciju i sezona je za njega završena znatno ranije nego za ostatak tima.

Ipak, i bez prvog golgetera “crveno-plavi” odigrali su odlično, zasjeli na čelo taebele, sa realnom šansom da prvi put poslije 10 godina osvoje titulu. Pritom je osigurano i finale Kupa BiH, pa Banjalučani sada jure duplu krunu, prenosi mondo.ba.

Nakon operacije i višemjesečnog oporavka, Lukić je odradio prvi trening, te se svi u taboru Borca nadaju da će biti potpuno spreman za narednu sezonu.

“S obzirom da sam pauzirao tri mjeseca, moram biti zadovoljan prvim treningom nakon tolikog odsustva. Polako se vraćam, pokreti ruke su lagani, tako da mogu biti zadovoljan”, rekao je Lukić.

Kako tvrdi, saigrači su mu mnogo nedostajali u proteklom periodu.

“Mi sportisti navikli smo da živimo u kolektivu i ranije sam svaki dan provodio sa saigračima. Mnogo su mi nedostajali, stalno sam razmišljao o njima. Gledao sam utakmice preko TV-a jer sam bio u inostranstvu na liječenju i imao sam jaku želju da se nađem na terenu i pomognem svojoj ekipi u borbi za duplu krunu”, priča 22-godišnji napadač.

Iako nije mogao da pomogne saigračima u nastavku sezone u borbi za šampionsku titulu, utakmice je gledao putem malih ekrana, a po njemu su dvije iz Sarajeva bile najbolje ovog proljeća.

“Izdvojio bih dvije utakmice, one na ‘Koševu’ i ‘Grbavici’. To su dva fantastična meča u kojima je Zakara pokazao svoj kvalitet, opravdao je svoju ulogu u timu, mada je i cijela ekipa odigrala odlično. Rezultat su toga dvije pobjede.”

Lukiću se nedavno život promijenio iz korijena – postao je otac.

“Veoma lijep osjećaj. Na početku nisam imao osjećaj da sam postao otac. Svi su me pitali kako je biti otac, a nisam znao šta da im odgovorim. Mali uskoro puni mjesec dana, tako da je sada sve drugačije. Zaista je divan osjećaj”, poručio je na kraju Lukić.

Za talentovanog napadača najbitnije je da oporavak teče planiranim tokom, osim sportskog, uspješan je i na privatnom planu, te nema sumnje da je pred njim izuzetno lijepa karijera.

(SB)

Oznake: Jovo Lukić