Politika 03.03.2016.

Povratak Poplašena na političku scenu

ČITANJE: 1 minuta
Бањалука -  Поплашен, Алаџић и Благојевић
Na političkoj sceni Republike Srpske djelovaće nova koalicija koju čini Jedinstvena napredna stranka i Srpska radikalna stranka “Dr Vojislav Šešelj”, a političko djelovanje obnovio je i bivši predsjednik Republike Srpske Nikola Poplašen, poručeno je danas u Banjaluci na konferenciji za novinare ove koalicije.

Poplašen, kojeg je 1999. godine tadašnji visoki predstavnik u BiH Karlos Vestendorp smijenio sa pozicije predsjednika Srpske i kojem je zabranjeno političko djelovanje, u politiku se vraća kao predsjednik Političkog savjeta ove koalicije.

-Prihvatio sam da sa svojim prijateljima, patriotski orijentisanim, pokušamo da okupimo ljude, a prije toga formulišemo politički odnos prema onome što se zove opstanak Republike Srpske- rekao je Poplašen i dodao da će koalicija imati kritički odnos i prema vlasti i prema opoziciji u Republici Srpskoj i BiH.

On je dodao da je orijentacija ove koalicije aktivno sticanje prijatelja na Istoku bez sukobljavanja sa zapadnim silama.

Poplašen očekuje da će “napredne” i “radikalne” stranke u Srpskoj biti objedinjene u Jedinstvenu naprednu stranku, te poručio da je ova koalicija otvorena prema svim tim strankama.

Predsjednik Srpske radikalne stranke “Dr Vojislav Šešelj” Mirko Blagojević rekao je da će se ova koalicija boriti za očuvanje Republike Srpske i stabilizaciju političke scene u Srpskoj, jer je evidentno da postoje dva duboko podijeljena bloka.

On je dodao da je lično motivisan da se aktivno vrati na političku scenu u Srpskoj.

Predsjednik Jedinstvene napredne stranke Ljubiša Aladžić rekao je da je ova stranka registrovana sredinom prošle godine, te naveo da je do sada pokrila 70 odsto teritorije Republike Srpske.

(Agencije)