Vijesti 26.12.2018.

POVUČEN SA DNEVNOG REDA SJEDNICE Sporan program rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje

ČITANJE: 2 minute

Izvještaj i plan rada javne ustanove Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na čijem je čelu Jelena Kurtinović, opet je povučen sa dnevnog reda sjednice Skupštine grada.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je danas na pauzi skupštinskog zasjedanja da su tačke izvještaj o realizaciji godišnjeg programa rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za 2017/2018. godinu i program rada ove ustanove za 2018/2019. godinu povučene drugi put, jer postoji potreba da se ponovo razmotre.

“Imali smo raspravu o tome i na prošloj sjednici, ali i sada. U prethodnom aktu koji je povučen bilo je i nekih netačnih dijelova teksta, koji su kopirani iz ranijih izvještaja. Sada imamo raspravu druge vrste, o tome šta je sadržano u programu rada”, istakao je Radojičić.

Na pitanje da li je opet bilo primjedaba na zaposlene u toj ustanovi, on je rekao da je i između odbornika bilo rasprave da li je sve optimalno ili ne.

“Prošli akt, odnosno tačke smo povukli jer je bilo potrebe da se koriguje, sada smo ponovo imali debatu i zaključili da se ponovo povuku”, naglasio je Radojičić.

Dodao je da je ovo posljednja u ovoj godini i veoma važna sjednica.

“Na dnevnom redu je i rebalans budžeta grada, koji je veći od 149 miliona KM i koji nam je omogućio da se ove godine izdvoji više od 30 miliona KM za investicije u komunalno, saobraćaj, školstvo, vodovode i još vrlo krupnih i važnih projekata”, rekao je Radojičić.

Pred odbornicima je i budžet za narednu godinu, koji iznosi oko 134 miliona KM, a u kome će, prema njegovim riječima, biti više od 15, a možda čak i 20 miliona KM za investicije.

“Na dnevnom redu su i regulacioni plan centralnog područja, koji je kapitalna stvar za grad za naredni dugogodišnji period, i strategija za razvoj grada za narednih 10 godina, što znači da je ovo jedna od najvažnijih sjednica u ovom mandatu”, istakao je Radojičić.

Na aktuelnom času saopšteno je da je formiran Klub odbornika Demokratskog saveza (DEMOS), koji čine tri odbornika – Dragan Talić, koji je imenovan za šefa Kluba, Boran Bosančić i Predrag Vulin.

Ova tri odbornika dosad su djelovala u odborničkom klubu DNS-a.

U DNS-u je u Skupštini grada ostao jedan odbornik Ljubo Ninković.

Na početku zasjedanja Jovo Savanović, odbornik PDP-a, i Branko Vještica, odbornik Ujedinjene Srpske, položili su zakletvu pred Skupštinom grada. Savanović je na mjesto odbornika u gradskom parlamentu došao umjesto Draška Stanivukovića, a Vještica umjesto Marinka Dragišića, koji su dobili mandate u Narodnoj skupštini RS.

(Nezavisne)