Vijesti 07.05.2020.

POZITIVNA NA VIRUS KORONA: Otpuštena pacijentkinja nije htjela napustiti stacionar, pa napala medicinsku sestru

ČITANJE: 1 minuta

Nesvakidašnji slučaj napada na medicinsku sestru u depadensu Kantonalne bolnice Zenica, odnosno stacionaru, gdje se nalaze pacijenti pozitivni na korona virus, dogodio se juče. 

Naime, direktorica maglajske firme “Bontex”, koja je hospitalizovana u stacionar, napala je medicinsku sestru te grupo prekršila Kućni red, zbog čega je protiv nje podignuta krivična prijava, a o svemu je obaviještena i policija.

Ova saznanja potvrdio je za Avaz dr Ednan Drljević, načelnik Odjeljenja za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica.

– Ona je trebala biti otpuštena, međutim, nije htjela napustiti stacionar, pa smo joj produžili boravak. Napala je sestru i za to postoji krivična prijava – govori Drljević.

Ističe da su joj nudili da napusti stacionar i bude pod pratnjom policije u kućnoj izolaciji, a sve zbog sukoba s osobljem i kršenjem kućnog reda, međutim, ona je to odbila.

– Obećala je da će se ubuduće odgovorno ponašati i ostala je u stacionaru. Takvo nešto nisam vidio u svojoj dosadašnjoj praksi. Međutim, svakako sljedeće sedmice očekujemo njeno ozdravljenje i otpust – govori Drljević, dodajući da njeno zdravstveno stanje, inače, uopšte nije ugroženo, naprotiv.

Inače, do danas je na području Zeničko-dobojskog kantona 2.626 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a 211 ih je pozitivno na korona virus.  U stacionaru se nalazi 81 osoba, dok ih je 20 hospitalizovano na Odjeljenju za infektivne bolesti Kantonalne bolnice Zenica, a dobre vijesti su da nema životno ugroženih niti osoba koje su na respiratoru.

(Srpskainfo)