Politika 20.07.2020.

POZITIVNI SUPRUGA I SIN Mazalica: Svi smo dobro

ČITANJE: 1 minuta

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica, koji je pozitivan na virus korona, izjavio je da se osjeća veoma dobro i da već pet dana nema nikakvih simptoma, a četiri dana niko od članova porodice.

On je rekao da su, osim njega, na virus pozitivni supruga i sin, dok je kćerka negativna.

“Sin je prvi imao simptome tako da pretpostavljamo da nas je on zarazio. Svi smo dobro i nalazimo se u porodičnoj vikendici u okolini Banjaluke”, naveo je Mazalica.

Ističući da je od epidemiologa i drugih ljudi saznao da u posljednje vrijeme virus korona ima kraći period inkubacije i da se lakše i brže širi na otvorenom prostoru, Mazalica je savjetovao građanima da nose zaštitne maske, čak i na otvorenom.

On je rekao da građani koji dobiju simptome slične virusu korona, a to su blaga temperatura, malaksalost u mišićima, produktivni kašalj, treba da konsultuju svog ljekara porodične medicine i uzmu terapiju sa antibioticima i različitim vitaminima i suplementima koji pomažu organizmu da se izbori protiv virusa i spriječe dalji negativan razvoj bolesti.

“Najbolje bi bilo da se što više građana izbori sa virusom bez opterećivanja zdravstvenog sistema i kovid bolnica jer će se ovaj virus očigledno širiti i dalje. Naša borba sa ovim virusom je u suštini određena sposobnošću našeg zdravstvenog sistema da pruži podršku svim građanima kojima je potrebna”, rekao je Mazalica, koji je 15. jula objavio na “Twitteru” da je pozitivan na virus korona.

(Srna)