POZIV IM NEOZBILJAN Opozicija će na posebnu sjednicu, ali neće na konsultacije kod Dodik

Lideri opozicionih partija sutra se neće pojaviti na konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika povodom održavanja posebne sjednice na kojoj će se razmatrati Izvještaj iz 2004. godine Komisije za ispitivanje događaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

To je za Srpskainfo potvrdio šef Kluba PDP Miroslav Brčkalo, koji je istakao da će opozicioni poslanici biti na posebnoj sjednici ali da neće ići na konsultacije kod Dodika.

– Što se tiče poziva predsjednika RS, smatramo da je on neozbiljan i poučen ranijim iskustvima, jer u pozivu stoji samo satnica održavanja konsultacija bez ikakvog materijala ili eventualnih zaključaka o kojim bi se usaglašavali, kao i stavova Vlade RS po tom Izvještaju. U slučaju da ne bude neke dopune ili dodatnih materijala koji bi eventualno postojala mogućnost usaglašavanja, mi se nećemo pojaviti na tim konsultacijama – kaže Brčkalo.

On ističe i da u ovoj partiji smatraju da je rasprava o Izvještaju o dešavanjima u Srebrenici zakasnila.

– Ako će sad taj naš posao spasiti jednu nevinu srpsku glavu, mi smo za to i daćemo pun naš doprinos. S druge strane, ako se to ne desi, ovo će biti još jedan klasični predizborni folklor vladajućeg SNSD – rekao je Brčkalo.

Istovremeno, u SDS saznajemo da još nisu donijeli konačnu odluku o tome da li će se lider ove partije Vukota Govedarica odazvati na poziv predsjednika RS. Naši izvori navode da su najbliži stanovištu da se niko od opozicionara ne treba pojaviti na sastanaku kod Dodika uoči posebne sjednice NS RS.

(Srpskainfo)

Godišnji sastanak UG Kultura kulturi 22. decembra

Danijel Mihić iz Udruženja građana “Kultura kulturi” pozvao je sve zainteresovane na godišnji sastanak ovog Udruženja koji će se održati 22. decembra u Domu omladine u Banjaluci, sa početkom u 18 časova. “Ove godine naši sugrađani i sunarodnici imali su priliku da lično osjete kako žive u podvojenoj stvarnosti prepunih manipulacija, forsiranja mržnje, širenje straha,

NIKOLA ĐURIČKO: Čovek se najbolje smeje na svoj račun

Proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko održao je u srijedu uveče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci stand-up show “Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju, a nikada niste smeli da ga pitate”. Đuričko je tokom nastupa prepričavao anegdote i šale iz svog života, a već pri izlasku na pozornicu uspio je da

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova.