Politika 12.08.2018.

POZIV IM NEOZBILJAN Opozicija će na posebnu sjednicu, ali neće na konsultacije kod Dodik

ČITANJE: 1 minuta

Lideri opozicionih partija sutra se neće pojaviti na konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika povodom održavanja posebne sjednice na kojoj će se razmatrati Izvještaj iz 2004. godine Komisije za ispitivanje događaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

To je za Srpskainfo potvrdio šef Kluba PDP Miroslav Brčkalo, koji je istakao da će opozicioni poslanici biti na posebnoj sjednici ali da neće ići na konsultacije kod Dodika.

– Što se tiče poziva predsjednika RS, smatramo da je on neozbiljan i poučen ranijim iskustvima, jer u pozivu stoji samo satnica održavanja konsultacija bez ikakvog materijala ili eventualnih zaključaka o kojim bi se usaglašavali, kao i stavova Vlade RS po tom Izvještaju. U slučaju da ne bude neke dopune ili dodatnih materijala koji bi eventualno postojala mogućnost usaglašavanja, mi se nećemo pojaviti na tim konsultacijama – kaže Brčkalo.

On ističe i da u ovoj partiji smatraju da je rasprava o Izvještaju o dešavanjima u Srebrenici zakasnila.

– Ako će sad taj naš posao spasiti jednu nevinu srpsku glavu, mi smo za to i daćemo pun naš doprinos. S druge strane, ako se to ne desi, ovo će biti još jedan klasični predizborni folklor vladajućeg SNSD – rekao je Brčkalo.

Istovremeno, u SDS saznajemo da još nisu donijeli konačnu odluku o tome da li će se lider ove partije Vukota Govedarica odazvati na poziv predsjednika RS. Naši izvori navode da su najbliži stanovištu da se niko od opozicionara ne treba pojaviti na sastanaku kod Dodika uoči posebne sjednice NS RS.

(Srpskainfo)