Vijesti 15.03.2016.

Poziv Inspektorata: Potrošači da ukažu trgovcima na propuste!

ČITANJE: 1 minuta
3237-kupovina
Zaštita potrošača ne može se uspješno odvijati bez njihovog aktivnog učešća i oni treba da djeluju proaktivno radi zaštite vlastitih prava, smatraju u Inspektoratu Republike Srpske.

Povodom 15. marta, Svjetskog dana prava potrošača, iz Inspektorata pozivaju građane da zajedno djeluju na tržištu, ukažu trgovcima na propuste, da se informišu u udruženjima za zaštitu potrošača, te obavijeste nadležne inspekcije o nepravilnostima.

Iz ove ustanove napominju da su proteklih godina učinjeni znatni pomaci kada je riječ o osviješćenosti potrošača o njihovim pravima, a i privredni subjekti su postali svjesniji svojih obaveza u ovoj oblasti.

Inspektorat Republike Srpske ima 13 republičkih inspekcija koje su prošle godine izvršile više od 28.000 kontrola privrednih subjekata, kao i više od 101.000 kontrola prilikom uvoza različite robe, a inspektori su nalagali mjere za otklanjanje propusta.

Inspektorat poziva potrošače, Udruženja za zaštitu potrošača, predstavnike medija, kao i druge zainteresovane učesnike, da zajednički i dalje unapređuju kontinuirano poštivanje prava potrošača u Republici Srpskoj.

– I dalje postoji još mnogo zadataka koje zajedno treba da riješimo da bismo postigli željeni cilj, a to je zadovoljan i zaštićen potrošač- saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

(Agencije)