Biznis 07.12.2016.

Poziv malim i srednjim preduzećima

ČITANJE: 1 minuta

U okviru projekta “Lokalni integrisani razvoj”, koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH, objavljen je poziv malim i srednjim preduzećima za iskazivanje interesa za podrškom na provođenju projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuke za potrebnu radnu snagu u 2017. godini.

Kako je saopšteno, ovaj poziv za iskazivanjem interesa omogućiće svim zainteresovanim malim i srednjim preduzećima sa područja partnerskih jedinica lokalne samouprave, koji djeluju u prioritetnim sektorima (obrada drveta, obrada metala i obrada tekstila) i odabranim lancima vrijednosti (proizvodnja namještaja od masivnog drveta (sektor: obrada drveta), proizvodnja autodijelova (sektor: obrada metala), proizvodnja lične zaštitne odjeće (sektor: obrada tekstila)) da rade zajedno sa Projektom, kako bi realizovali programe obuke radne snage i investicije usmjerene ka poboljšanju tehnološke opremljenosti.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 29. decembar 2016. godine, a sve detalje zainteresovani mogu pronaći u pozivu i dokumentaciji koji su dostupni na ovom linku.